Își riscă viața pentru 3.000 de lei/lună: Salariile salvamarilor, rămase la nivelul de anul trecut

Plajele din România sunt pline de turiști, iar salvamarii sunt unii dintre cei mai importanți oameni care se află pentru a asigura siguranța acestora. Cu toate acestea, ei se pun zilnic în pericol pentru sume care nu sunt atât de satisfăcătoare. Numărul salvamarilor de pe plaje a fost suplimentat de către autorități pentru a se asigura că turiștii vor fi salvați în cazul unui pericol. Peste 100 de salvamari se află doar pe plajele din Constanța și Mamaia, informează observatornews. Dar, bugetele alocate pentru salvamari nu au fost prea mari. Specialiștii spun că salariile acestora, în 2024, au rămas la nivelul celor din 2023. Astfel, un salvamar debutant câștigă în jur de 3.000 de lei pe lună, iar venitul poate crește în funcție de experiență, dar creșterea nu este prea mare.

Tocmai pentru că salvamarii nu au salarii foarte bune, programul de lucru este pe măsură. Aceștia lucrează de la 08.00 la 19.00, ceea ce înseamnă că dacă un turist este pus în pericol în orele din afara programului de lucru al salvamarilor, șansele ca el să fie salvat la timp scad considerabil.

Plata salvamarilor încă este o problemă pentru că autoritățile au pasat-o de la una la alta, iar, la un moment dat, se vorbea ca aceștia să fie plătiți de administratorii plajelor care câștigă foarte mulți bani din concesionare sau închiriere către agenții economici.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *