IPS Teodosie a CÂȘTIGAT războiul cu primarul Chițac: Arhiepiscopia Tomisului va putea folosi terenul de lângă Catedrala Eroilor

Curtea de Apel Galați s-a pronunțat vineri în dosarul în care Consiliul Local Constanța s-a judecat cu Arhiepiscopia Tomisului cu privire la dreptul de administrare a terenului de lângă viitoarea Catedrală a Eroilor din oraș. Pe data de 30 martie 2022, Arhiepiscopia Tomisului obținuse în primă instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din Parcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.

Avocații Consiliului Local Constanța au declarat recurs, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța. Ulterior, ÎCCJ a dispus strămutarea procesului la Curtea de Apel Galați. La termenul de vineri, 19 august, magistrații din Galați au decis în favoarea arhiepiscopiei.

Solutia pe scurt: „Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta să plătească intimatei suma de 2380 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat) în recurs. Definitivă. Pronunţată azi, 19.08.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.” Detaliile, disponibile AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.