Iohannis susține reducerea consumului de energie cu 15%: „NU ne dorim ca românii să facă frig în case! Unii au făcut profituri uriașe în criză!”

Președintele Klaus Iohannis e de acord cu soluția UE de reducere a consumului de energie electrică cu 15%. Iohannis spune că există și locații unde se face risipă de energie electrică și spune că în actuala criză e bine să fim cumpătați.

Nu dorește nimeni să avem instituții unde să stea în frig. Ne amintim cum acum câțiva ani aveam instituții unde se mergea cu mănuși. Nu vrea nimeni ca românii să facă frig în case, însă acolo unde se poate face economie e bine să se facă”, a declarat Iohannis.

Președintele Ungariei, Katalin Novak, a punctat că Ungaria nu se poate rupe de Rusia fără soluții viabile: „Garantăm că cetățenii unguri vor avea suficient curent și gaze în perioadele friguroase, la prețuri bune. Legat de solidaritatea UE, putem lua în considerare măsuri, însă trebuie să ținem cont de specificațiile fiecărei țări în parte, legat de soluțiile pentru independența energetică”, a spus Novak.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Cotroceni, că România are rezervele necesare pentru a asigura alimentarea locuințelor cu gaze în această iarnă și a spus că ultima OUG adoptată de Guvern vine să rezolve problema „profiturilor uriașe” făcute de unele companii în criza energetică.

Criza energetică e urmare a războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei, nu e o problemă creată în România. Guvernul a luat de la bun început lucrurile foarte în serios, a căutat și a găsit modalități de ameliorare a situației și în toate discuțiile avute de mine cu premierul și cu ministrul Energiei am subliniat că prima prioritate trebuie să fie consumatorii și din ei o atenție specială trebuie pentru cei vulnerabili care nu-și permit să plătească prețuri mari la energie. S-a ținut cont, toate ordonanțele s-au dat prioritar pentru protejarea oamenilor de creșterea preturilor. Ultima ordonanță a creat o oarecare rumoare în piață, dar protejează cetățenii români. În același timp e gândită pentru a crea un echilibru, trebuie să recunoaștem că unii au facut profituri uriașe în criza energetică. Și atunci discuția mea următoare cu premierul și ministrul Energiei a fost cum vom trece iarna. Amândoi m-au asigurat că România are rezervele necesare de gaz pentru a putea trece prin iarnă, acesta este răspunsul pe care l-am primit”, a declarat Iohannis..

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *