Iohannis, Margareta a României şi Principele Consort vor participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra, transmite Administrația Prezidențială.

Familia Regală a României a anunțat, marţi, într-un comunicat oficial că va participa la funeraliile de la Londra ale reginei Elisabeta a II-a.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis Familia Regală a României în comunicatul oficial.

Liderii care nu au fost invitați la funereliile Reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie nu a invitat reprezentanți din Rusia, Belarus și Myanmar să participe la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta, care vor avea loc lunea viitoare, a declarat, marți, o sursă de la Whitehall, citată de Reuters. Liderii din Rusia, Belarus și Myanmar nu au fost invitați de britanici la funeraliile reginei Elisabeta a II-a din cauza relațiilor proaste pe care Marea Britanie le are cu aceste țări.

Marea Britanie, împreună cu aliații săi occidentali, a încercat să izoleze Rusia și aliatul său Belarus pe scena mondială prin sancțiuni economice și alte măsuri ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina. Myanmar și armata sa au fost, de asemenea, subiectul sancțiunilor britanice, în timp ce Londra își intensifică sprijinul pentru comunitatea Rohingya din țara sud-est asiatică.

Aproximativ 500 de demnitari străini sunt așteptați să participe la funeraliile reginei Elisabeta la Londra, invitațiile fiind trimise șefilor de stat din majoritatea țărilor cu care Marea Britanie are relații diplomatice, potrivit BBC. O serie de lideri mondiali, de la președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden, până la prim-miniștrii Canadei, Australiei și Noii Zeelande, au confirmat prezența la eveniment, care va fi probabil una dintre cele mai mari adunări diplomatice din ultimii ani.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *