Începutul sfârșitului pentru banii cash în Israel: NU se vor mai putea efectua plăți în numerar sau cu cecuri bancare mai mari de 6.000 de shekeli

Începând cu 1 august, israelienii nu vor mai putea efectua plăți în numerar sau cu cecuri bancare mai mari de 6.000 de shekeli (1,700 dolari). Potrivit autorității fiscale a țării, legea este menită să combată nerespectarea obligațiilor fiscale, crima organizată și spălarea de bani.

Vrem ca publicul să reducă utilizarea banilor cash”, a declarat Tamar Bracha, de la Autoritatea Fiscală din Israel, pentru The Media Line. „Scopul este de a reduce fluiditatea numerarului pe piață, în principal pentru că organizațiile criminale tind să se bazeze pe numerar. Prin limitarea utilizării acestuia, activitățile infracționale sunt mult mai greu de desfășurat.”

Plafonul de 1.700 de dolari va fi pentru tranzacțiile dintre o persoană și o afacere, în timp ce plafonul pentru transferurile între persoane fizice va fi de 4.400 de dolari, în loc de suma actuală, de aproape 14.700 de dolari, potrivit i24news.tv. Printre excepțiile de la noua lege se numără instituțiile caritabile și tranzacțiile comerciale cu palestinienii din Cisiordania care nu sunt cetățeni israelieni. În cazul acestora din urmă, vor fi permise tranzacții mari în numerar, dar va fi necesar un raport detaliat către Autoritatea Fiscală din Israel.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.