Începe vârful de sezon pe litoral: Prețurile vor exploda din nou

Cresc din nou preţurile pe litoral, odată cu mercurul din termometre. Din 20 iulie, se intră în perioada de vârf a sezonului estival, iar hotelierii sunt pregătiți să majoreze tarifele cu 15-20%, ceea ce va provoca o ajustare în lanț. La trei stele, în Mamaia, o cazare pornește de la 300 lei camera dublă pe noapte, preț de agenție, dar poate ajunge, în funcție de condiții, și la 500 lei cu mic dejun inclusive. La patru stele e greu să mai găsești o cameră sub 500 lei, iar atunci când vorbim de cazare cu demipensiune, o noapte ajunge la cel puțin 800 lei, potrivit unui reportaj Radio România Actualități.

Ceva mai ieftine sunt, în medie, cazările în Eforie Nord și din stațiunile aflate în sudul litoralului, unde prețul unei cameră în regim all inclusive poate ajunge la 850 lei. Mulți români care pot plăti și cu tichete de vacanță preferă serviciile complete, care le asigură masa, șezlongurile pe o plajă privată, acces la piscină, dar și facilități pentru copii și spectacole de divertisment.

Cel mai ieftin se mănâncă la autoserviri, unde un prânz cu două feluri de mâncare pleacă de la 40-50 lei și sunt terase care-și atrag clienții cu meniurile zilei de la 30-40 lei.

Tarifele în Mamaia nu coboară, în general, sub 10 lei, fie că este vorba de o înghețată, gogoși, plăcinte sau o bere la draft, iar cei care vor să închirieze un șezlong trebuie să plătească de la 40 lei în sus, în funcție de zonă, arată Rador.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *