Începe prima ediție a „Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”. Lupu (CJC) își dorește să devină tradiție, Corina Martin impune condiția promovării: FĂRĂ carne și bere! – VIDEO

| |
lupu corina martin serescu scaled

Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța, oganizează, în perioada 15-18 iunie 2023, „Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”. Evenimentul, dedicat tradițiilor gastronomice și culturale locale din Dobrogea, va avea loc la Pavilionul Expozițional din Constanța.

Potrivit organizatorilor, pe durata celor patru zile de desfășurare, numeroși producători de profil, cherhanale și restaurante cu specific pescăresc, dar și renumiți maeștri bucătari, vor participa în calitate de expozanți și vor încânta publicul cu o varietate de produse tradiționale din pește, fructe de mare, dar și cu degustări de vinuri produse în cramele din Dobrogea. Atmosfera va fi întreținută de artiști celebri, dar și unele dintre cele mai renumite tarafuri și ansambluri folclorice care promovează muzica tradițională.

Consiliul Judeţean Constanţa împreună cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța au organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia a fost anunțată oficial organizarea, în perioada 15-18 iunie 2023, a evenimentului „Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”. Alături de președintele CJC, Mihai Lupu, la conferință au fost prezenți directorul CCINA, Ruxandra Serescu, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO, Corina Martin, directorul Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada”, Ștefania-Laura Abibula Stroe, precum și alte oficialități. Organizatorii au organizat vineri o conferință de presă în Portul Tomis. Astfel, despre acest festival, președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, și-a exprimat dorința să devină… o tradiție:

ARVE

Potrivit Corinei Martin, reprezentantă a RESTO la conferința de vineri, la festival vor lipsi carnea sau berea, întrucât scopul este promovarea consumului de pește cu… vin:

ARVE

Evenimentul, aflat la prima ediție, este dedicat tradițiilor gastronomice și culturale locale din Dobrogea și aduce laolaltă, pe parcursul celor patru zile de desfășurare, numeroși producători de profil, cherhanale și restaurante cu specific pescăresc, dar și renumiți maeștri bucătari. Aceștia vor participa în calitate de expozanți și vor încânta publicul cu o varietate de produse tradiționale din pește, fructe de mare, dar și cu degustări de vinuri produse în cramele din Dobrogea.

Festivalul  va avea loc la Pavilionul Expozițional din Constanța, unde vor urca pe scenă artiști celebri, dar și unele dintre cele mai renumite tarafuri și ansambluri folclorice care promovează muzica tradițională. În prima zi a festivalului vor performa: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”, Ion Ghițulescu, Ionuț & Doinița Dolănescu, Elena Gheorghe & BAND. Cea de-a doua zi a festivalului îi aduce în scenă pe: Mircea Cazan, Nikolaos Papadopoulos, Viorica Macovei, Valentin Sanfira, precum și ansambluri de dans ale comunității Lipovene, Tătare, Turco-Tătare, Aromâne și Elene. Sâmbătă, 17 iunie, programul continua cu Ionuț Galani & Ansamblul Asteria, Stelu Enache & Ovidiu Lipan Țăndărică, Taraful Lătărețu, Taraful Cleante, Ansamblul Folcloric „Româncuța” Cumpăna, dar și cu câteva momente artistice oferite de Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *