Încă un avertisment: Învierea morților și nemurirea oamenilor! „Ne vom uni cu inteligența artificială”

Un expert în tehnologie cu un istoric larg de predicții în industrie a făcut câteva previziuni uluitoare într-o carte nouă, potrivit Daily Mail. Ray Kurzweil de la Google a prezis epoca iPhone și că un om va fi învins de un computer la șah până în 1988. În noua sa carte, „The Singularity is Nearer”, Kurzweil prezice că oamenii se vor îmbina pe deplin cu inteligența artificială și vor devini cyborgi nemuritori până în 2045. El estimează, totodată, că salturile tehnologice din zona de AI vor face posibile învierea persoanelor dragi și conectarea creielor noastre cu tehnologia de cloud, în ceea ce a descris drept „a cincea epocă” a inteligenței umane.

Singularitatea este ideea că inteligența artificială va depăși în cele din urmă inteligența umană și va schimba fundamental existența umană. „Bebelușii născuți astăzi abia vor absolvi facultatea când se va petrece Singularitatea”, estimează expertul.

„În cele din urmă, nanotehnologia le va permite acestor tendințe să culmineze în extinderea directă a creielor noastre cu straturi de neuroni virtuali în cloud. În acest mod ne vom uni cu AI. Aceștia sunt cei mai entuziasmanți ani din toată istoria noastră”, a adăugat Ray Kurzweil.

Kurzweil susține că recentele salturi tehnologice din zona de AI, cum este ChatGPT, arată că predicțiile din prima sa carte, „The Singularity is Near”, au fost corecte și că „traiectoria este clară”.

În opinia lui Kurzweil, tehnologia AI ar putea cândva „să îi aducă înapoi” pe cei care au murit – inițial sub forma de simulare, iar apoi din punct de vedere fizic. Încercările de a folosi AI pentru a-și readuce tatăl la viață – care a murit când Kurzweil avea 22 de ani – au început în urmă cu un deceniu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *