Imagini incredibile de pe podul de la Brăila! Șuruburile au fost puse doar de formă: „Podul o să CADĂ! Nimic nu-i strâns. E la fantezie!”

Pe vremea lui Ceaușescu erau vopsite drumurile și trotuarele când venea liderul în teritoriu! Care e diferența acum, când la podul „Golden Gate” (Brăila) – au participat la inaugurare inclusiv președintele sau premierul – șuruburile au fost puse doar de formă? Reiese asta dintr-o filmare postată de un român, care a merss pe pod și a început să tragă de șuruburi. Mare a fost surpriza când a văzut că șuruburile au fost puse doar de formă, asta pentru că nu sunt prinse deloc și ies din structură dacă tragi de ele.

Uite: iese! Podul o să cadă. Mâine-poimâine treceți pe el. Ai de capul meu. Nimic nu-i strâns. E făcut la fantezie!”, a spus românul pe filmare, în timp ce trăgea de șuruburi.

Este vorba de neglijență, transmite CNAIR, după ce pe internat a apărut o filmare cu un bărbat care demonstra că șuruburile de la podul din Brăila nu au fost strânse. Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: „Este vorba de neglijență. Pentru că, în mod normal, când sunt șuruburi, le iei dintr-un capăt și le strângi pe rând, pe fiecare. Probabil că au avut mai multe echipe. Echipele nu au fost împărțite pe sectoare, cum trebuie, și au omis, efectiv, să strângă anumite șuruburi. Să ia măsuri pentru a strânge aceste șuruburi. Nu există niciun risc ca podul să se prăbușească”, a spus oficialul CNAIR, la postul Digi24.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila – cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră – a fost inaugurat pe 7 iulie în prezența preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, premierului Marcel Ciolacu, dar şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Lungimea totală a podului este de 1.974,3 metri; înălţimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundaţiei, iar podul are 3 deschideri.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *