Horia Constantinescu, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Constanța: „Să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu”

La propunerea candidatului PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu,  premierul Marcel Ciolacu, prezent la Constanța cu ocazia evenimentului de lansare a candidaților PSD la alegerile locale, a inclus în agenda sa, o întâlnire de lucru cu reprezentanții patronatelor din industria ospitalității de pe litoral.

În cadrul întâlnirii, la care au participat alături de premier și alți membri ai Guvernului, au fost prezentate o serie de probleme majore cu care se confruntă mediul de afaceri din industria turismului. Printre acestea menționăm administrarea deficitară a plajelor, imposibilitatea utilizării lacurilor din Constanța și Mamaia în scop turistic sau necesitatea racordării deciziei de începere a anului școlar și de programare a vacanțelor în corelare cu nevoile si prioriritățile de operare în unele destinații turistice sezoniere.

A fost o ședință de lucru importantă pentru mediul de afaceri din industria locală de ospitalitate. S-a discutat la obiect, cel puțin 2 teme și-au găsit rezolvarea cu această discutie, restul punctelor au fost preluate de echipa dnului Ministru Oprea și dnului Prim Ministru Ciolacu, urmând să venim către dânșii cu o luare de poziție fundamentată, care să conducă la următorii pași. Concluzia a fost clară și unanimă: Mamaia, destinația turistică integrată Mamaia-Constanța, are nevoie de investiții serioase din partea autorității locale în infrastructura specifică (Convention Center, Aquapark de mari dimensiuni, centrei de distractie out-door si in-door, piscine s.a.). Mamaia reclamă un proiect actual de modernizare, URGENT, viziune, o abordare proaspătă, care să contribuie la dezvoltarea și poziționarea acesteia și să stimuleze antreprenoriatul local”, transmite Anca Nedea, Director Executiv, Organizația Patronală Mamaia- Constanța. 

Un punct important pe ordinea de zi a întrunirii l-a constituit necesitatea unor mari investiții pe litoral, de genul parcurilor tematice.

În acest sens, Premierul Marcel Ciolacu a precizat că va analiza posibilitatea ca statul să investească un buget considerabil în vederea realizării unui astfel de obiectiv.

La intâlnirea organizată ieri la Mamaia, între Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului și noi, Patronatele din Mamaia și de pe Litoral – am prezentat și dezbătut problemele majore pe care le întâmpinăm pe Litoral, de la cele majore generate de slaba administrare a plajelor până la fiscalitate, lipsa de personal, nevoia ca Anul școlar să înceapă mai târziu, lipsa bugetelor consistente de promovare și absența unor proiecte mari de investiții în agrement și distracție.  Susțin total propunerea Premierului României, Marcel Ciolacu – exprimată în cadrul întâlnirii de ieri –  de a analiza posibilitatea ca statul să investească un buget orientativ de 30-50 milioane Euro pentru a construi un asemenea Parc tematic major pe Litoral, ce ar putea ajunge apoi în administrarea și operarea unei companii private specializate”, a transmis Corina Martin, Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România și Președinte de onoare RESTO Constanța.

De asemenea, a fost aduse în discuție nevoia creării unei Strategii naționale de promovare a Turismului, sub cupola unei Organizații de Managemenet de Destinație ROMÂNIA și totodată necesitatea unui buget national de promovare turistică mult mai mare, comparabil cu sumele cheltuite în acest sens de destinațiile concurente din Europa.

Consider că întâlnirea de ieri dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții HORECA de pe litoral este un mare plus pentru viitorul stațiunii Mamaia și a litoralului românesc în general. Există dialog, deschidere și există sprijin din partea statului român. Trebuie să speculăm acest lucru. Rămâne să depășim stadiul de discuții și să ne apucăm de treabă. Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu”, a precizat Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Municipiului Constanța. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *