Guvernul a decis să facă „punte” între Ziua Copilului și Rusalii: Românii se pregătesc, din nou, pentru o minivacanţă – Zeci de mii de turiști aşteptaţi pe litoral

Urmează o nouă mini vacanță pentru elevi și bugetari după ce guvernul a decis să facă punte între Ziua Copilului și Rusalii. Mai exact, aceștia vor avea liber în intervalul 1-5 iunie 2023, cu ocazia Zilei Copilului (1 iunie), urmată de Sărbătoarea Rusaliilor care pică anul acesta pe 4 și 5 iunie.

Guvernul a decis încă din luna decembrie a anului trecut ca ziua de 2 iunie (vineri) să fie zi liberă pentru elevi, profesori și salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal. La jumătatea lunii iunie, elevii vor intra în vacanța de vară.

Românii aleg să păstreze tradiția și să-și petreacă minivacanța de Rusalii pe litoralul românesc, care în acest an, prin lipirea de 1 Iunie, va aduna cinci zile libere. Comparativ cu anul trecut, agențiile de turism remarcă o creștere semnificativă a numărul rezervărilor pentru stațiunile de pe litoral, notează Europa FM. În topul rezervărilor se află Mamaia, urmată de Eforie Nord, apoi de Jupiter.

Ca de obicei, litoralul românesc este cea mai populară destinație pentru turiști. Anul acesta, minivacanța de Rusalii va fi de o săptămână, deoarece vine în prelungirea zilei de 1 iunie, care este și ea declarată zi liberă la nivel național. Se pare că oamenii și-au făcut rezervare din timp, iar spații de cazare sunt din belșug. Ținând cont de programul „Litoralul pentru toți”, prețurile sunt încă atractive. Potrivit operatorilor din turism, în acest an nordul litoralului va fi plin. Ovidiu Oprea, reprezentantul pe litoral al unei agenții de turism care vinde vacanțe numai pentru Români, susține că Mamaia este o stațiune mai scumpă, da cu toate acestea are și oferte mai accesibile.

Prețul minim pentru Mamaia este de 226 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopți, însă fără servicii de masă, cu o reducere de 10% aplicată până la sfârșitul acestei luni”, precizează acesta.

Iar la Eforie Nord, unde se practică turismul de familie, sunt oferte de la 139 de lei de persoană, fără servicii de masă, până la 4 stele – unde o persoană plătește 1000 de lei, cu demipensiune. Mergem și în sudul litoralului.

În Jupiter, de exemplu, tariful maxim pentru un sejur de trei nopți este, la un hotel de 4 stele cu servicii all inclusive, 1040 de lei. La polul opus, cel mai ieftin sejur din Jupiter este de 216 lei la un hotel de 3 stele fără servicii de masă”, a declarat Ovidiu Oprea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *