Grindeanu (Transporturi): „Taxa de pod de la Fetești va fi SUSPENDATĂ de la 1 iunie!”

Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată din 1 iunie, până în momentul în care se încheie lucrările de reabilitare a podului peste brațul Borcea, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Sorin Grindeanu spune că decizia va fi luată de Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care se va întruni zilele următoare.

„Probabil că în zilele următoare va exista Consiliul de Administraţie al CNAIR, fiindcă ăsta e mersul normal. Eu am transmis public şi mergem pe această linie. Aşa cum am spus, în zilele următoare vom avea acest consiliu de administraţie, iar ca termen în mod sigur de la 1 iunie se va intra pe suspendarea acestei taxe. Acea precizare care a venit la o zi după anunţul meu a fost o precizare prin care se dorea sublinierea faptului că nu de atunci se aplică, ci urmare a acestui Consiliu de Administraţie şi a acestei decizii care va exista în perioada următoare”, a susținut Sorin Grindeanu.

Termenul realist pentru suspendarea taxei va fi 1 iunie 2023, a mai spus ministrul.

Săptămâna trecută, Sorin Grindeanu spunea că a cerut suspendarea taxei de pod în perioada lucrărilor de reparaţii, care vor continua și pe perioada verii. A doua zi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că plata taxei pentru trecerea podului de la Feteşti este în continuare obligatorie, iar momentul în care se va renunţa la aceasta va fi anunţat din timp. Lucrările de realibilitare la podul peste brațul Borcea de pe Autostrada Soarelui se vor desfășura și în perioada sezonului estival, a precizat ministrul Transporturilor. Lucrările au început în februarie 2023, iar din acest motiv calea II de circulație, sensul Constanţa – Bucureşti, a fost închisă traficului. Printre lucrările principale ce vor fi executate se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Contractul de reabilitare de circa 68 de milioane de lei a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, iar durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *