Gavrilă (POT) a chemat Poliția la Parlament, pentru că a fost agresată de jurnaliști. „Stau cu camera în toaleta femeilor, acolo femeile își mai fac fusta” – VIDEO

Curtea Constituțională a României a încheiat ședința pe ultimele contestații depuse pentru dosarele de candidați și le-a respins pe cele care o vizau pe președinta POT, Anamaria Gavrilă. Șefa POT rămâne în cursa pentru Cotroceni, cel puțin după ce a decis asta CCR. Curtea Constituţională a României a analizat, miercuri, 19 martie, o contestaţie depusă împotriva candidaturii președintei POT, Anamaria Gavrilă, la alegerile prezidenţiale din luna mai. În sesizare erau invocate „suspiciuni de fraudă electorală și falsificarea listelor de semnături”, după ce pe rețelele sociale au apărut mai multe înregistrări în care voluntari AUR și POT copiază din telefon semnături de pe liste vechi.
Biroul Electoral Central are obligaţia să verifice autenticitatea semnăturilor şi să respingă candidatura dacă există suspiciuni, „lipsa acestor verificări fiind o încălcare gravă a procesului electoral”, a punctat semnatarul sesizării. El a mai invocat în sesizare un „comportament extremist şi instabilitate psihică”. Totodată, acesta a spus că sunt neconcordanţe în declaraţia de avere a şefei POT.
Potrivit unor surse, șefa POT se va întâlni în această seară cu fostul candidat Călin Georgescu, urmând ca după aceea să-și anunțe retragerea și susținerea pentru George Simion, liderul AUR. Gavrilă ar fi așteptat toate hotărârile CCR în privința candidaturii sale și abia după aceea să anunțe că se retrage.
Președinta POT, Anamaria Gavrilă, deputat, a sunat la 112, miercuri, aceasta solicitând sprijinul Poliției Capitalei pentru a scăpa de jurnaliști, care așteptau declarații. Poliția a ajuns la fața locului și a decis să o sancționeze cu „avertisment” pe șefa POT. Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Anamaria Gavrilă a fost cea care a suant la 112 pentru a cere sprijin, simțindu-se „agresată” de jurnaliștii care așteptau în Parlament declarații în urma deciziei CCR. Polițiștii s-au prezentat la solicitare.
„Regulamentul vă permite accesul în anumite locuri doar dacă demnitarul vrea să facă declarații”, asta ar fi reclamat consilierii POT, conform unor surse.
Potrivit Regulamentului privind acreditarea ziariştilor la Camera Deputaţilor, „ziariştii acreditaţi au acces la Centrul de presă, în sala de desfăşurare a şedinţelor plenare (în spaţiile special amenajate pentru presă), la şedinţele Comisiilor parlamentare, cu aprobarea acestora, în holul de la nivelul P 1 şi în alte spaţii unde se desfăşoară activităţi parlamentare. Accesul reprezentanţilor mass-media la Comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor, la grupurile parlamentare şi la cabinetele membrilor Biroului Permanent este liber”.
Ulterior Poliția a decis să o sancționeze pe Anamaria Gavrilă cu avertisment, întrucât cele reclamate nu se confirmă.
„La data de 19 martie 2025, Poliția Capitalei a fost sesizată de către o femeie, în calitate de deputat, cu privire la faptul că ar exista între aceasta și mai mulți reprezentanți media divergențe verbale. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadru Secției 17, care au constatat faptul că reprezentanții mass-media se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona unui hol din incinta Palatului Parlamentului. Astfel, s-a stabilit faptul că reprezentanții mass-media nu au încălcat prevederile legale, zona respectivă permițând accesul acestora pentru desfășurarea activităților. În urma verificărilor, persoana apelantă a fost sancționată contravențional, cu avertisment, conform prevederilor OG 34/2008”, transmite Poliția Capitalei.
Președinta POT, Anamaria Gavrilă, deputat, a sunat la 112, miercuri, aceasta solicitând sprijinul Poliției Capitalei pentru a scăpa de jurnaliști, care așteptau declarații. Poliția a ajuns la fața locului și a decis să o sancționeze cu „avertisment” pe șefa POT, întrucât cele reclamate nu se confirmau. Când a plecat din birou, Anamaria Gavrilă a avut o discuție în contradictoriu cu presa, până a ajuns la lift. Ea îi acuză pe jurnaliști că au „o agresivitate din partea altor actori politici, de unde acești oameni primesc bani”. Anamaria Gavrilă a denumit filmarea invocată „sechestrată în Parlament”.
„De trei ore sunt închisă în cameră, la noi la grup, în Parlament, asta pentru că ziariștii nu vor să plece. Am încercat să plec, sunt foarte agresivi. Nici nu poți să mergi. Asta pățim noi. Vă rog să vă dați la o parte. Dacă voi credeți că este normal… Am rugat Poliția să-i roage să plece. I-am rugat frumos, le-am spus că nu dăm declarații. Avem o agresivitate din partea altor actori politici, de unde acești oameni primesc bani. Nici nu putem să ne facem treaba, că stau în fața camerei noastre. Avem trei cămăruțe și trebuie să trecem prin fața lor. Și vin, si ne acuză de tot felul de lucruri nedrepte. Jurnaliștii vin inclusiv până în ușa toaletei, stau cu camera în toaleta femeilor, acolo femeile își mai fac fusta. Noi din acest motiv mergem în podcasturi, pentru că ei ne răstălmăcesc cuvintele”, a spus pe live, Anamaria Gavrilă.
Gavrilă și Călin Georgescu s-au întâlnit
Anamaria Gavrilă s-a întâlnit cu fostul candidat la prezidențiale Călin Georgescu și au hotărât să rămână la „planul inițial” care a avut succes. Nici unul dintre cei doi suveraniști care îl susțin pe Georgescu nu a fost scos din cursă. Anamaria Gavrilă va face anunțul retragerii în această seară la Realitatea Plus. Așadar, în cursa pentru prezidențiale va rămâne liderul AUR.
George Simion și Anamaria Gavrilă au anunțat anterior că vor continua mișcarea suveranistă cu acceptul lui Călin Georgescu. Ambii și-au depus candidaturile la alegerile prezidențiale din luna mai, însă unul se va retrage. Decizia vine ca urmare a respingerii definitive a candidaturii lui Călin Georgescu din 11 martie.
Călin Georgescu își ține adepții în tensiune
După invalidarea candidaturii sale, la președinție, de către Curtea Constituțională, Călin Georgescu a rămas cu dosarele penale și controlul judiciar. Periodic se prezintă la poliție așa cum i s-a cerut. Și, de fiecare dată, refuză să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.
Călin Georgescu s-a prezentat miercuri, 19 martie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov pentru a semna controlul judiciar impus în urma acuzațiilor de instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de șase infracțiuni, inclusiv instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale și promovarea în public a unor idei fasciste, legionare sau rasiste.