Franța, în HAOS total: Încă o zi de proteste violente, magazinele au fost închise – VIDEO

Franța se confruntă marți cu o nouă zi de greve și proteste la nivel național, după ce unele dintre cele mai grave violențe de stradă din ultimii ani au fost înregistrate în ultima săptămână, transmite Reuters. Ministrul de interne Gerald Darmanin a avertizat luni că există „un risc foarte serios” de noi violențe, marți, în capitală și nu numai. Aproximativ 13.000 de polițiști vor fi repartizați la mitinguri, aproape jumătate dintre ei în Paris, informează Mediafax.

Poliția i-a sfătuit pe proprietarii de magazine aflate pe traseul mitingului din Paris să închidă pentru toată ziua. Grupurile de apărare a drepturilor omului și organizațiile internaționale au denunțat o utilizare excesivă a forței de către poliție în timpul protestelor recente.

https://www.youtube.com/watch?v=ofYVKcDHvbU
https://www.youtube.com/watch?v=uwGwMZ9XhEw

Guvernul spune că legea pensiilor este vitală pentru a se asigura că sistemul nu dă faliment. Sindicatele și protestatarii spun că există alte modalități de a face acest lucru. Circulația feroviară, transportul public și zborurile pot fi perturbate marți din cauza grevei generale anunțate în Franța, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *