Forțele Navale, în campanie de promovare în județul Prahova

Forțele Navale Române organizează, în perioada 24-29 septembrie, la Sala Coloanelor din Palatul Culturii din Ploiești, un eveniment de promovare a carierei militare. Elevii din județul Prahova sunt invitați să cunoască misiunile și tradițiile marinarilor, infanteriștilor, hidrografilor și scafandrilor militari. De asemenea, elevii și studenții militari de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” vor prezenta ofertele educaționale ale celor trei instituții militare de învățământ.

Activitatea va debuta sâmbătă, 24 septembrie, la ora 12.00, cu vernisajul expoziției de pictură cu tematică marină semnată de maistrul militar principal (în retragere) Alexandru Ghinea, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, colecția fiind prezentată de doamna Doina Ghițescu, iar de la ora 12.30, elevii de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza vor susține un mini-spectacol. Concomitent, în Sala Marii Uniri din Palatul Culturii, publicul prezent va putea asista la expunerea referitoare la rolul Forțelor Navale Române ca instrument al Armatei României pentru asigurarea securității pe flancul estic al NATO, susținută de contraamiralul de flotilă (în rezervă) Constantin Ciorobea, fost comandant al Comandamentului Operațional Naval și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale, prezentarea volumului „Cel dintâi voiaj al Navei-Școală Mircea” semnat de contraamiral de flotilă (în rezervă) Virgil Chițac și doamna profesor Dr. Mariana Păvăloiu, precum și la proiecția filmului „Micii voinici și marinarii lor”, o producție a Asociației „Suntem România!”. În Sala Coloanelor, vor putea fi vizitate colecții de navomodelism și uniforme de marină, expoziția „Sulina Veche” și un atelier interactiv de împletituri.

Expoziția realizată de Forțele Navale Române și asociațiile partenere va putea fi vizitată, gratuit, și în zilele de duminică, 25 septembrie, și luni, 26 septembrie, în intervalul orar 10.00-14.00.

În perioada 27-29 septembrie, la Palatul Culturii din Ploiești, Forțele Navale Române vor aștepta peste 1.000 de elevi din județul Prahova, cărora le vor prezenta machete de nave militare și de faruri, hărți de navigație, cărți de specialitate, obiecte specifice de marină de la bordul navelor militare, echipamente de scufundare, tehnică și armament utilizat de infanteriștii marini, standuri cu ofertele educaționale ale celor trei instituții militare de învățământ, precum și alte surprize cu specific marinăresc.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc marți, 27 septembrie, 13.00, la Palatul Culturii, iar la aceasta sunt invitate oficialități de la Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Prefectura Județului Prahova, Inspectoratul Școlar Județean, Palatul Culturii, Baza 2 Logistică „Valahia”, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, Centrul Militar Județean Prahova, precum și de la asociațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere. În aceeași zi, în intervalul 14.00-18.00, sunt planificate activități de prezentare a carierei militare în Forțele Navale Române, precum și proiecția filmului „O viață pe Nava Amiral”, o producție „Suntem România!”.

Marți, 27 septembrie, începând cu ora 18.00, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține, în Piața Ion Luca Caragiale din Ploiești, un spectacol la care invitații speciali vor fi seniorii de la mai multe centre pentru persoane vârstnice din Județul Prahova.

Miercuri, 28 septembrie, orele 10.00-14.00; 15.00-18.00, și joi, 29 septembrie, orele 09.00-13.00, activitățile de promovare a carierei militare vor continua, iar elevii școlilor generale și liceelor din județul Prahova vor avea ocazia să interacționeze cu reprezentanții Forțelor Navale Române și să viziteze standurile și expozițiile realizate în Sala Coloanelor din Palatul Culturii.

Campania de promovare a carierei militare în Forțele Navale Române este realizată în parteneriat Asociația „Suntem România!”, Palatul Culturii din Ploiești, Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploiești, Prefectura Județului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția Generala de Asistenta Socială și Protecția Copilului Prahova.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *