Forța Dreptei îl amenință pe Ciucă cu… instanța, pentru că „Guvernul cu stele în cui” a UITAT să organizeze alegeri locale anticipate! Bola: „Pas cu pas, spre TOTALITARISM!”

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni că formaţiunea somează Guvernul să organizeze alegeri locale anticipate în localităţile în care nu mai există primari, arătând că în cazul în care Executivul nu va anunţa data acestui scrutin va fi demarată procedura de atac în contencios administrativ.

Constatăm că Guvernul cu stele a pus în cui democraţia şi a uitat să organizeze alegeri locale acolo unde sunt vacante poziţiile de primar. La ora actuală în peste 30 de localităţi nu mai există primari din diferite motive, pe motive de incompatibilitate, din motive care ţin de condamnări care au fost primite şi care au dus la vacantarea postului de primar. De cel puţin şase luni de zile Guvernul nu organizează alegeri în aceste localităţi, permiţând conducerea treburilor publice de către oameni care nu au niciun fel de legitimitate şi este o gravă încălcare a legii în România, ca şi o încălcare evidentă a Constituţiei săvârşită de Guvern. Somăm Guvernul să organizeze alegeri locale cât mai repede în localităţile în care posturile de primari sunt vacante, în cazul în care nu vor anunţa data alegerilor anticipate vom demara procedura de atac în contencios pentru a obliga Guvernul să organizeze alegeri locale“, a spus Orban, la Palatul Parlamentului, după reuniunea Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.

Orban a precizat că atât el, cât şi candidaţii partidului la funcţia de primar vor iniţia procedura prealabilă aferentă procedurii contenciosului administrativ pentru a da în judecată Guvernul astfel încât să îl oblige să organizeze alegeri locale anticipate.

Și județul Constanța se află în situația organizării unor alegeri, cum ar fi la Adamclisi și Agigea. În acest context, președintele organizației județene a Forței Drepte, deputatul Bogdan Bola, ne-a precizat faptul că „interesele lor (PSD și PNL – n.r.) întrepătrunse blochează alegeri anticipate libere în toată țara”:

„Dacă reușiți să treceți peste gardul acela, frumos vopsit pe dinafară cu promisiuni, sondaje măsluite și pomeni oferite de către guvernarea USL 2.0, veți vedea cât de găunoasă este toată această construcție. Având în vedere doar viitoarea alianță electorală din 2024, PSD și PNL uită că au de organizat alegeri anticipate în peste 30 de localități! În județul nostru, Dobromir și Adamclisi stau fără primar ales de ceva timp, iar la Agigea… acolo deja este o mare bătaie de joc! PSD și PNL fac tot posibilul să nu-l deranjeze pe Maricel cu vreun scrutin, iar toți USL-iștii se pun pavăză în fața acestuia! Voința cetățeanului este doar o glumă pentru ei, așa cum, de altfel, au demonstrat și atunci când PNL-ul lui Iohannis și Cîțu i-a invitat pe pesediști la guvernare. Acum, interesele lor întrepătrunse blochează alegeri anticipate libere în toată țara. Pas cu pas… spre totalitarism!”, a spus deputatul Bola, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *