Firea (Familie): „Din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei până la vârsta de 26 de ani”

Tinerii din plasament care au împlinit vârsta de 18 ani și care merg la şcoală sau muncesc vor primi suma de 2.500 de lei până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Anunțul a fost făcut de Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare. Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale cu privire la aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, a indemnizaţiei de sprijin şi a indemnizaţiei pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută şi este deja în vigoare. Conform acestuia, tinerii din plasament care au împlinit vârsta de 18 ani și care merg la şcoală sau muncesc vor primi suma de 2.500 de lei până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Mai mult decât atât, persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte.

Familia reprezintă piatra de temelie a întregii noastre existențe. Este locul unde ne formăm pentru viitor și una dintre cele mai mari binecuvântări pe această lume. Din păcate, însă, pentru mulți copii familia o reprezintă angajații instituțiilor statului și ceilalți tineri din centrul sau casa de tip familial. La sfârșitul săptămânii trecute am vizitat două locuințe de tip familial din municipiul Buzău și, mărturisesc, am plecat cu sufletul rupt de poveștile de viață pe care le-am aflat de la copiii îngrijiți aici. Ca mamă, cred că dramele oamenilor care ajung să-și abandoneze copiii sunt de neimaginat”, a scris Gabriela Firea pe rețelele de socializare.

Gabriela Firea a vizitat două apartamente de tip social, apartamentul „Albatros” și apartamentul „Zâmbetul Copilăriei”, unde a întâlnit câțiva adolescenți cu povești de viață emoționante și cu vise mărețe pentru viitorul lor. Astfel, aceasta își dorește să vină în sprijinul celor ce au nevoie de un impuls în îndeplinirea dorințelor legate de carieră.

Discuțiile cu acești copii sunt lecții de viață. Sunt încă la final de copilărie, dar mai maturi ca unii adulți. Am auzit direct de la ei păreri cu privire la eforturile făcute în ultimele luni pentru a îmbunătăți serviciile oferite de instituțiile statului. Mi-au spus cu toții cât de mult contează indemnizația pentru tineri, în special pentru cei care au un loc de muncă sau vor să-și continue studiile. Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută și este deja în vigoare. Practic, din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament”, este mesajul scris de Gabrielei Firea pe rețelele de socializare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *