„Fantoma de la Kiev” era de fapt… o întreagă unitate de aviație. Comandantului grupului, găsit mort, după o bătălie deasupra Mării Negre

La Bucha, în regiunea Kiev, va fi organizată înmormântarea comandantul grupului „Fantoma din Kiev”, colonelul Mihail Matiușenko. Acest lucru a fost anunțat de primarul din Bucha, Anatoli Fedoruk, pe Facebook, potrivit agenției Unian. Potrivit acestuia, Mihail Matiușenko a murit în mod eroic în timp ce îndeplinea o misiune de luptă pe 26 iunie într-o bătălie aeriană deasupra Mării Negre. El a reușit să desfășoare o luptă de noapte pe un avion de antrenament L-39 împotriva a două Su-30 rusești. După ce a aflat despre pierderile irecuperabile ale echipajelor de bombardiere antrenate, Matiușenko a plecat pe fronturile de sud și de est.

Pentru Mihail Matiușenko, aceasta a fost ultima misiune. Nu s-a mai întors de la următorul zbor, iar ei l-au căutat mult timp. Astăzi pleacă acasă, la Bucha. Să ne întâlnim în mod adecvat și să ne luăm rămas bun de la Apărător, care și-a dat viața pentru noi și pentru Ucraina. Despărțirea va avea loc luni, 3 octombrie, la ora 14:00, pe Aleea Eroilor din Bucha – la cimitirul de pe strada Deputațkaia, 1”, a declarat Fedoruk.

Unitatea „Fantoma din Kiev” a fost condusă de un pilot din Bucha – Mihail Matiușenko

„Fantoma din Kiev” nu este doar un pilot, ci o întreagă unitate care, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, a îndeplinit misiuni de luptă și a distrus ținte aeriene inamice. Se știe că Mihail Matiușenko a servit în brigada a 40-a de aviație tactică și a condus „Fantoma din Kiev”. Pilotul militar a pilotat mai multe tipuri de aeronave militare și civile. Înainte de război, a lucrat ca șef al uneia dintre companiile aeriene ucrainene.

A fost o persoană de succes și nu s-a lăudat niciodată cu ceea ce face cu adevărat. Având o poziție civică activă, el a condus formațiunea publică de aplicare a legii”, a declarat primarul din Bucha.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *