Facebook a primit o amendă record din partea UE: Meta NU mai are voie să ne transmită datele către servere din SUA

Platforma Facebook a fost sancționată cu 746 de milioane de euro, cea mai mare amendă dată vreodată unei companii în baza Regulamentului General de Protecția a Datelor, deoarece nu protejează datele de confidențialitate ale acestora, informează The Guardian. Se pare că această decizie aparține Comisiei pentru protecția datelor din Irlanda, principala autoritate de reglementare a confidențialității pentru Facebook și proprietarului său Meta în Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, compania Meta a primit interdicția de a mai transfera date către SUA.

Este puțin probabil ca decizia să intre în vigoare imediat. Se așteaptă ca Meta să primească o perioadă de grațiere, caz în care suspendarea va ajunge să intre în vigoare spre toamnă, iar compania poate face recurs. Cazul a pornit de la o cerere legală formulată de activistul austriac pentru confidențialitate, Max Schrems, în urma preocupărilor ridicate de dezvăluirile lui Edward Snowden, potrivit cărora datele utilizatorilor europeni nu sunt protejate în mod adecvat de către agențiile de informații americane când sunt transferate peste Atlantic.

Ca răspuns, Nick Clegg, șeful de politici al Meta, a susținut că suspendarea transferurilor de date în conformitate cu clauzele contractuale standard, un mecanism pe care îl folosește Facebook,  ar putea avea „un efect de amploare asupra serviciile online pe care se bazează mulți oameni și afaceri”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *