Erdogan o RUPE oficial și cu America: „Cei care ALIMENTEAZĂ TERORISMUL în Siria sunt, în primul rând, Statele Unite!”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat vineri SUA că „alimentează terorismul’‘ în Siria prin trimiterea de arme către „grupări teroriste”, făcând referire la miliţiile kurdo-siriene, relatează agenţia Anadolu, citată de EFE. „Statele Unite nu pot spune că nu au alimentat terorismul. Cei care alimentează terorismul în Siria sunt, în primul rând, Statele Unite şi forţele coaliţiei (conduse de SUA), au făcut-o într-un mod nemilos şi încă o fac’‘, a indicat preşedintele turc.

El a subliniat că Washingtonul a trimis mari cantităţi de arme, muniţii şi alte materiale în Siria, unde Statele Unite au din anul 2015 o alianţă cu miliţia kurdo-siriană Forţele de Protecţie Populară (YPG), pe care o sprijină împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Ca şi când asta nu ar fi fost de ajuns, în Irak au oferit acelaşi sprijin. Cui ? Din nou organizaţiilor teroriste”, a continuat Erdogan, fără a preciza la ce organizaţii se referă.

El a amintit în acest context că, de partea cealaltă, Rusia sprijină regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad şi că Turcia se află în contact constant cu Moscova asupra „luptei antiteroriste în nordul Siriei’‘, adăugând că a discutat această chestiune cu preşedintele rus Vladimir Putin la întâlnirea avută la Soci pe 5 august. Erdogan a recunoscut însă că, în ce priveşte negocierile cu Iranul, un alt susţinător al regimului de la Damasc, lucrurile nu sunt la fel de „eficiente” cum şi-ar fi dorit.

În concluzie, el a reafirmat că Turcia, la fel cum a spus de multe ori, ar putea lansa „brusc” oricând o nouă operaţiune militară în Siria, unde are deja trupe desfăşurate şi care ocupă o fâşie de teritoriu la graniţa siriano-turcă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Erdogan o RUPE oficial și cu America: „Cei care ALIMENTEAZĂ TERORISMUL în Siria sunt, în primul rând, Statele Unite!”

 • duminică, 21 august 2022 la 14:29
  Permalink

  Mare om! Mare turc! A știut cu cine să se împrietenească, cu rușii, cu Putin, și a fost salvat de lovitura de stat organizată de SUA împotriva sa la 15 iulie 2016 . A scăpat, dar ulterior a făcut ravagii între slugile americanilor: 11.000 de arestări și multe execuții.
  Turcia este una din țările emergente, care nu depinde de SUA. Dacă a avut curajul să blocheze armele nucleare ale SUA de la baza Incirlik în 15 iulie 2016! Când i-a redus la tăcere totală pe americani. Iar pe europeni îi are la mână cu emigrația din țările arabe și africane, după Primăvara arabă provocată de americani. Erdogan îi pune la punct și de unii râde, îi ironizează. (Vz. SUA!)

  Răspunde
 • duminică, 21 august 2022 la 08:37
  Permalink

  Ce caută Americanii în Europa, să își vadă de drogurile lor și de crimele lor făcute în America de americani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *