Epava de la Costinești, în pragul SCUFUNDĂRII din cauza degradării

Celebra epavă de la Costinești riscă să dispară din cauza degradării. Nava Evanghelia, situată în partea de nord a stațiunii, nu departe de plajă, a devenit emblema zonei, fiind celebră prin legendele legate de naufragiul ei și a peisajului dinamic pe care îl creează. Epava navei Evanghelia a eşuat cu zeci de ani în urmă, sub pavilion grecesc, la 1,5 kilometri de plaja nordică a stațiunii Costineşti.

În anul 2012, corpul navei a cedat și castelul s-a prăbușit în interior, iar în 2014 o furtună cu valuri de peste 10 metri și rafale de vând de peste 70 kilometri/oră a rupt în două structura metalică a navei. Aceasta a fost intens mediatizată și, împreună cu obeliscul de pe plajă, au devenit simbolurile și punctele principale de atracție din stațiune.

Există și un proiect pentru refacerea structurii de rezistență, renovarea și amenajarea epavei ca punct turistic dar, până în acest moment, lucrările nu au început. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că, dacă problema nu se va rezolva rapid, nava ar putea fi un pericol pentru turiști.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.