Doi cerbi, surprinși în timp ce își testează puterile în joacă – VIDEO

Doi cerbi au fost surprinși în timp ce simulau o luptă în zăpadă. Imaginile cu tinerii cornuți care își testează puterile, în joacă, au fost postate de Regia Națională a pădurilor pe pagina de Facebook Romsilva.

„Cerbii, care se bucură și de prima zăpadă de anul acesta, au fost surprinși de o cameră de monitorizare a faunei sălbatice instalată în teren de Traian Popescu, ranger la Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi”, se arată în descrierea care însoțește imaginile.

La origine, cerbul era un erbivor care trăia în zonele joase, însă civilizația l-a împins treptat către altitudini tot mai mari. În prezent este întâlnit în zonele de munte și de deal, este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

„În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, explică Romsilva.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *