Dispar pistele de biciclete din centrul Constanței. Primăria: „Fluidizăm traficul. Vom implementa soluții alternative”

Traficul rutier din municipiul Constanța este monitorizat în permanență și pe măsură ce se constată că în anumite zone se formează blocaje se iau măsuri de fluidizare a traficului în măsura posibilităților și a soluțiilor identificate, anunță luni Primăria Constanța.

Astfel, începând de miercuri se va resistematiza traficul pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bd. Ferdinand și strada Traian. Mai exact, pe acest sector de drum se va desființa pista de biciclete de pe partea stângă a sensului de mers, iar în locul acesteia se vor muta locurile de parcare existente în acest moment pe partea dreaptă. În locul spațiilor destinate parcării se va amenaja o bandă de circulație, astfel încât circulația rutieră să fie fluidizată. Pentru pista de biciclete administrația locală va implementa soluții alternative pe acest tronson în perioada imediat următoare.

Proiectul de resistematizare a fost avizat favorabil de Comisia de Circulatie și Inspectoratul de Poliție Județean Constanța- Serviciul Rutier. Rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Dispar pistele de biciclete din centrul Constanței. Primăria: „Fluidizăm traficul. Vom implementa soluții alternative”

  • luni, 17 iunie 2024 la 16:27
    Legătură permanentă

    Salut inițiativa! Sper ca exemplul să fie preluat și în București, unde, în contextul unui trafic deja mult prea congestionat, bulevarde întregi au fost văduvite de o bandă pentru a fi alocată bicicletelor. Pe acele benzi trece câte o bicicletă într-un interval de o jumătate de oră, pe timp de vară, căci iarna sunt libere, în timp ce pe banda rămasă sunt blocate coloane kilometrice de autovehicule. Am fost și sunt biciclist de peste 45 de ani, însă întotdeauna m-am alăturat traficului fără nicio problemă.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *