Deputatul Făget, la regională SOS din Ardeal: „Într-o lume în care conflictele etnice și religioase sunt din ce în ce mai frecvente, Dobrogea rămâne un exemplu de toleranță și cooperare”

faget

Diana Șoșoacă, lidera partidului SOS, a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Conferința Regională a partidului.Întâmpinată cu flori și tort, Diana Șoșoacă a spus, la Cluj, că ea a învins sistemul, chiar în ziua în care BEC i-a anulat din nou candidatura la alegerile prezidențiale și a transmis un mesaj și maghiarilor. Șoșoacă a intrat în sala de conferințe triumfal, îmbrăcată în port tradițional. Ea a fost întâmpinată înainte de a intra la Grand Hotel Italia, unde a avut loc conferința regională, cu flori și cu un tort cu chipul ei, pe care a spus că îl va da copiilor.

Lidera SOS a venit la Cluj chiar în 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, și i-a chemat pe maghiari alături de ea, după ce le-a urat “La mulți ani!”.

diana sosoaca congres 2

“Mă bucur pentru că pentru prima dată când românii naționaliști se întâlnesc în Ardeal și mă bucur că azi, 15 martie, când frații noștri maghiari sărbătoresc Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, putem să le spunem ‘La mulți ani’. Să îngropăm pentru totdeauna securea războilului, să terminăm cu dezbinarea și cu ura”, a spus Diana Șoșoacă, care a avut în timpul discursurilor harta României Mari în mână. Diana Șoșoacă a mai spus la Cluj că “sistemul” trebuie să știe că România nu doarme, că e mai trezită ca oricând.

„Astăzi, sistemul a demonstrat încă o dată că Diana Șoșoacă nu este a sistemului”, a spus lidera SOS, cu privire la faptul că BEC a respins, tot sâmbătă, pentru a doua oară, candidatura ei la alegerile prezidențiale.

La regionala de ieri a fost prezent și deputatul constănțean al SOS, Mădălin Făget:

„Astăzi, vreau să vă vorbesc despre un exemplu de conviețuire armonioasă care durează de secole: Dobrogea, o regiune unică în România, unde diversitatea etnică nu a fost o sursă de conflict, ci de îmbogățire culturală. Dobrogea este un model de coexistență pașnică între români, turci, tătari, lipoveni, aromâni, greci, bulgari și multe alte comunități. Această diversitate nu s-a născut peste noapte, ci este rezultatul unei istorii în care popoare diferite au trăit și au construit împreună, contribuind la identitatea acestei regiuni. Ce a făcut posibilă această conviețuire? În primul rând, respectul reciproc. În Dobrogea, fiecare comunitate și-a păstrat limba, tradițiile și credința, fără ca acestea să fie bariere în relațiile dintre oameni. Ortodocși, musulmani, catolici sau protestanți, toți au găsit în această regiune un loc unde pot trăi în armonie. Un alt factor esențial este colaborarea. Fie că vorbim despre comerț, agricultură, turism sau administrație, oamenii din Dobrogea au înțeles că prosperitatea vine din unitate, nu din divizare. Astăzi, această moștenire multiculturală este o resursă importantă pentru România. Într-o lume în care conflictele etnice și religioase sunt din ce în ce mai frecvente, Dobrogea rămâne un exemplu de toleranță și cooperare. În încheiere, vreau să transmit un mesaj clar către toți cetățenii României care trăiesc în zone cu minorități: unitatea și respectul reciproc sunt cheia unei societăți puternice. Să nu lăsăm pe nimeni să ne dezbine! Indiferent de etnie sau credință, suntem cu toții români și avem o datorie comună – să construim împreună un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile care vin”, a susținut deputatul Făget.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *