Deputatul Crușoveanu: „Practic, în ultimii 3 ani, PNL a realizat 3 creșteri consecutive ale pensiilor”

Coaliţia a decis majorarea punctului de pensie cu 12,5%. Pensionarii cu bani puțini vor primi un ajutor din partea statului. Cei care au pensii sub 1.500 de lei primesc un ajutor de 1.000 lei, cei care au sub 2.000 de lei primesc 800 de lei, iar cei cu pensii până la 3.000 de lei primesc 600 de lei. Totodată, coaliția a decia acordarea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu handicap. Impactul financiar este de 17,5 miliarde de lei.

Coaliția de guvernare a ajuns, luni, la un acord de principiu privind majorarea punctului de pensie cu 12,5%. De asemenea, pensionarii cu pensii mici vor primi un ajutor financiar din partea statului, iar pentru veteranii de război crește indemnizația cu 30%. În acest context, deputatul liberal constănțean Marian Crușoveanu a subliniat faptul că, în ultimii trei ani, PNL bifează trei creșteri consecutive ale pensiilor:

„Creșterea pensiilor este un sprijin, dar mai ales o confirmare a faptului că Guvernul României urmărește îndeaproape să fie alături de cei aflați la nevoie. Traversăm o perioadă grea, urmează o iarnă imprevizibilă, iar această decizie înseamnă, înainte de toate, responsabilitate și solidaritate. Personal, apreciez faptul că în anul 2023 vor fi acordate ajutoare, punctual, pentru cei care într-adevăr au nevoie, adică persoanelor cu venituri mici. Astfel, pensiile pe contributivitate vor crește cu 12,5%, iar noua valoare a punctului de calcul va fi 1.784 de lei. Restul creșterii, până la 15%, se va acoperi prin plăți suplimentare, pentru categoriile cele mai vulnerabile, sub formă de ajutoare financiare suplimentare, pentru toate persoanele care au o pensie de până în 3.000 de lei. În plus, Guvernul va acorda un sprijin de 1.400 de lei, pentru plata facturilor la energie, pensionarilor cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Practic, în ultimii 3 ani, PNL a realizat 3 creșteri consecutive ale pensiilor: majorarea cu 14%, în septembrie 2020, cea cu 10% din ianuarie 2022, iar acum urmează și cea din 2023, cu 12,5%. De asemenea, apreciez că în această schemă de sprijin se vor acorda a treisprezecea indemnizație persoanelor cu dizabilități, precum și actualizarea cu rata inflației a indemnizațiilor pentru veteranii și văduvele de război, dar și alocațiile de stat pentru copii”, a transmis deputatul Crușoveanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Deputatul Crușoveanu: „Practic, în ultimii 3 ani, PNL a realizat 3 creșteri consecutive ale pensiilor”

 • miercuri, 23 noiembrie 2022 la 13:07
  Legătură permanentă

  Recunosc nu am INTELIGENȚA lui Einstein, dar m-am prins din prima
  cum a ajuns această Coaliție lui Dracula la procentul de 12,5%
  și ajutorul pentru pensionarii sub 3.000 lei. După cum știm, Batistuță a
  făcut spume la gură susținând sus și tare 15%. Imediat Budigăi a
  contraatacat cu 10%. Gâlceava a continuat. Cu gândul la voturile pensionarilor
  Coaliția lui Dracula a hotărât întâlnirea cea de taină, pentru a ajunge la un
  compromis. Bă, size Marcelică covrigaru lu’ Ciucanezu…nici ca voi, nici ca noi…ne
  întâlnim la jumătate și mai dăm de la „nașu”, un ajutor pensionarilor sărăntoci.
  Bravo Marcelică, zise Ciucanezu, ești un geniu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *