Deputatul Bola a cedat cu nervii și s-a dus la ministrul Bucura-Oprescu (Muncă): Întârzieri nejustificate sau refuzuri la plată pentru urmașii deportaților

Legea 154/2021 nu este pusă în aplicare. În mod concret, este vorba despre indemnizațiile la care au dreptul urmașii deportaților și persoanelor persecutate de regimurile din perioada 1940 – 1945 nu sunt acordate. Pentru acești oameni și drepturile lor, PSD și PNL nu au mai găsit resurse, susțin reprezentanții Forței Drepte, care subliniază faptul că „pentru pensionarii speciali și chiar foști membri ai partidului comunist, ce au nenorocit zeci de mii de vieți, sunt bani”.

A fost și o dezbatere publică în acest sens, recent, la Constanța, iar între timp deputatul Bogdan Bola anunță înființarea unei asociații pentru beneficiarii acestei legi. În paralel, parlamentarul constănțean a remarcat întârzieri sau refuzuri la plată și a interpelat-o pe ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu:

„Am primit numeroase mesaje din partea urmașilor persoanelor persecutate etnic (Legea 154/2021) despre faptul că, în funcție de județul în care locuiesc, Casele Județene de Pensii au abordări diferite în tratarea cererilor lor. Concret, în unele județe, mai ales Constanța, există întârzieri nejustificate sau efectiv refuzuri în emiterea deciziilor pentru stabilirea sumelor de plată. Acest lucru este inacceptabil! Aceste mesaje m-au determinat să formulez o nouă interpelare către ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu. I-am solicitat expres doamnei ministru să explice legalitatea acestor întârzieri și refuzuri, precum și detalii despre posibila existență a unor directive sau documente oficiale care ar putea influența o asemenea situație. Consider că este esențial să avem o practică unitară la nivel național în ceea ce privește implementarea acestei legi, pentru a ne asigura că toți cetățenii eligibili beneficiază de drepturile ce li se cuvin, fără discriminare sau întârziere. Să oprim abuzurile care se pare că nu se mai termină la adresa beneficiarilor legii. Vă asigur că voi urmări răspunsul Ministerului Muncii și voi lua toate măsurile necesare pentru a remedia orice practică ce aduce atingere drepturilor românilor potrivit Legii 154/2021. Voi continua să lupt pentru respectarea și aplicarea unitară a deciziilor luate în Parlamentul României, iar cei care încalcă legea să răspundă civil și penal pentru toate aceste umilințe!”, a transmis deputatul Bola.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *