Deputatul Aelenei (AUR): „Cei care ne vor extremiști nu au nici o probă în acest sens, sunt invidioși pe audiența noastră politică”

Deputatul constănțean al AUR, Dănuț Aelenei, respinge eticheta de partid extremist pentru formațiune, fiind iritat de faptul că „adversarii noștri politici, prin oamenii lor de influență, ne tot agață tinicheaua”. Potrivit parlamentarului constănțean, nici cetățenii nu acordă vreo importanță etichetei: „Uneori este evocat limbajul nostru mai incisiv, dar situația o cere”, arată Dănuț Aelenei, într-o declarație politică:

De ce ne vor unii, extremiști? Adversarii noștri politici, prin oamenii lor de influență, ne tot agață nouă, celor din partidul AUR și liderilor noștri, tinicheaua ideologică de extremism. Eu resping această etichetă ca fiind neadevărată și neserioasă. Dealtfel, cetățenii români nici nu-i acordă vreo importanță sau dram de adevăr. Nu am recurs la violență și nici nu instigăm pe cineva să se manifeste violent. Cei care ne vor extremiști nu au nici o probă în acest sens, sunt interesați și invidioși pe audiența noastră politică. De obicei noi suntem cei atacați și trebuie să reacționăm. Ca partid din afara arcului puterii executive, AUR face opoziție, criticând inactivitatea, abuzul de putere și consecințele nefaste ale politicilor partidelor aflate la guvernare. Acesta este rolul constituțional al partidului AUR în actuala conjunctură politică și înțelegem să ne jucăm cu demnitate acest rol. Noi participăm civilizat la confruntările politice din Parlament și din mass media, dar atunci cînd sunt afectate interesele naționale sau este lezată imaginea partidului nostru, răspundem cu tărie și combatem dur, cu argumente politice sau economice pe cei care ne acuză pe nedrept, așa cum este aruncată și acuzația de extremism. Uneori este evocat limbajul nostru mai incisiv, dar situația o cere. Când vezi că țara este devalizată de păduri, de pământ, de aurul din subsol, de gaz și alte resurse nu poți stârpi hoția cu duhul blândeții. Suntem nevoiți să ne adaptăm comunicarea politică la situația din țară și să spunem lucrurilor pe nume. Nu putem lăuda guvernarea când aceasta duce la scăderea puterii de cumpărare și a calității vieții românilor. AUR este un partid patriotic, național, care militează pentru ca românii să decidă politicile în țara lor, promovând totodată valorile europene comune și colaborarea internațională pe baze reciproc avantajoase. Nu suntem un partid extremist și nu ne asociem forțelor extremiste oriunde ar fi acestea în Europa și în lume! Ne etichetează așa cei care vor să rămână permanent la putere și la sursele de bani. Este culmea nerușinării să ni se spună extremiști nouă care luptăm pentru pace și colaborare de către cei care întrețin flacăra războiului”, a transmis deputatul Aelenei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *