Decizie radicală: Ucraina a început evacuarea OBLIGATORIE a locuitorilor din Donețk

Viceprim-ministrul Ucrainei, Irina Vereshchuk, a declarat sâmbătă că Guvernul a început evacuarea obligatorie a rezidenților din zonele neocupate din regiunea Donețk. Vereshchuk a subliniat că, dacă cineva refuză să plece, va fi obligat să semneze un formular de refuz potrivit căruia înțelege toate consecințele și este responsabil pentru viața lui:

Nu există absolut nicio alimentare cu gaz în regiunea Donețk, am reparat toate conductele de gaz care puteau fi reparate, dar, din păcate, inamicul distruge din nou tot ceea ce ar ajuta la încălzirea oamenilor în timpul iernii. Într-un cuvânt, la iarnă nu va fi căldură în regiunea Donețk. Articolul 33 din Codul Protecţiei Civile a Populaţiei vorbeşte despre o astfel de formă de evacuare ca fiind obligatorie. Cred că aceasta este datoria fiecărui membru adult al familiei. În regiunea Donețk sunt 52.000 de copii, trebuie evacuați, nu pot fi expuși la pericol de moarte iarna fără căldură, fără lumină, fără posibilitatea de încălzire”.

Ea a a menționat că toţi cetăţenii evacuaţi din regiunea Doneţk primesc locuinţe şi protecţie socială. Autorităţile din Ucraina au emis o decizie privind evacuarea obligatorie a populaţiei din regiunea Doneţk, iar preşedintele Volodimir Zelenski face apel la populaţie să plece, mai ales familiile cu copii. Zelenski afirmă, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, că sunt sute de mii de oameni, cu zeci de mii de copii, în zonele în care se duc cele mai aprige lupte.

Mulţi dintre oameni refuză să plece… Dar chiar trebuie să se facă acest lucru (…) Cu cât se va face mai repede, cu cât mai mulţi oameni părăsesc acum regiunea Doneţk, cu atât mai puţini oameni vor avea timp armata rusă să ucidă. Prin urmare, dacă aveţi ocazia, vă rog să vorbiţi cu cei care încă mai rămân în zonele de luptă din Donbas. Vă rugăm să-i convingeţi că este necesar să plece, mai ales dacă sunt familii cu copii. Dacă aveţi posibilitatea de a ajuta persoanele strămutate, faceţi-o”, a transmis preşedintele ucrainean.

Acesta a precizat că există o decizie guvernamentală privind evacuarea obligatorie din regiunea Doneţk.

„Totul este în curs de organizare. Sprijin total, asistenţă totală – atât logistică, cât şi plăţi. Avem nevoie doar de o decizie din partea oamenilor înşişi, care încă nu au luat-o pentru ei înşişi. Mergeţi, noi vă vom ajuta. Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi. Şi vom folosi toate oportunităţile disponibile pentru a salva cât mai multe vieţi şi pentru a limita cât mai mult posibil teroarea rusă”, a mai transmis preşedintele.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *