Decizie definitivă a instanței, în cazul IPS Teodosie: Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat ABUZIV în pandemie

Judecătorii Tribunalului Constanța au închis definitiv primul dintre procesele pe care IPS Teodosie, pe numele laic Teodosie Petrescu, l-a intentat polițiștilor din Constanţa. Instanţa a decis că acesta a fost amendat abuziv în pandemie. Astfel, în mod definitiv, s-a constatat atât pe fond dar și în apel ca IPS Teodosie a fost amendat în mod abuziv de către poliția din Constanța pentru presupusa și nedovedita (din punct de vedere legal) abatere la regimul impus pe perioada pandemiei.

Instanța a admis „în parte plângerea contravenţională formulată de petentul P. T. în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. (1) şi (2) C. proc. civ., astăzi, 02.08.2022”.

Polițiștii declaraseră apel împotriva deciziei primei instanțe, respectiv a Judecătoriei Constanța, de a admite plângerea contravențională formulată de ÎPS Teodosie și de a anula în parte procesul verbal de contravenție. În primă instanță, Judecătoria Constanța i-a dat dreptate Arhiepiscopului Tomisului și a anulat în parte procesul verbal prin care acesta a fost sancționat cu 1.000 de lei în legătură cu măsura carantinării în timpul pandemiei Covid-19. Soluţia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 21.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Cazul vizează una dintre sancțiunile primite de ÎPS Teodosie în ianuarie 2022 în legătură cu nerespectarea măsurii carantinării COVID-19, scrie Ziua de Constanţa, potrivit romaniatv.net.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *