Dacia lansează propria aplicație pentru mașini. „Noi suntem alternativa la prețurile mari”

Dacia introduce o aplicație pentru smartphone ce permite actualizarea online a hărților de navigație. În acest sens, compania a încheiat un parteneriat cu firma NNG, specializată în sisteme de navigație și infotainment. Potrivit Dacia, clienții vor beneficia de primele 6 actualizări gratuite (2 actualizări/an, timp de 3 ani), iar mai apoi, vor fi nevoiți să plătească dacă doresc varianta actualizată.

Dacia și NNG, companie specializată în dezvoltarea viitoarelor generații de sisteme de navigație și de infotainment pentru industria auto, s-au asociat pentru a oferi posesorilor de vehicule Dacia posibilitatea de a-și actualiza hărțile de navigație direct prin intermediul aparatului smartphone. Conținutul sistemului de navigație poate fi astfel actualizat cu ajutorul unei aplicații ușor de utilizat. Aplicația Dacia Map Update le permite clienților să selecționeze și să descarce hărțile zonale direct pe smartphone. Apoi este suficient ca telefonul să fie conectat la vehicul cu ajutorul unui cablu USB, să fie deschisă aplicația și să se descarce hărțile selecționate direct pe Dacia Media Nav. Actualizările se pot face în doar 15 minute, ceea ce reprezintă o economie de timp importantă pentru clienții Dacia.

Primele 6 actualizări (2/an timp de 3 ani) sunt gratuite. După 3 ani, posesorul va putea să achiziționeze hărțile pe care dorește să le aibă în variantă actualizată la bordul vehiculului.

Aplicația Dacia Map Update este disponibilă pentru aparatele care funcționează cu Android pe Google Play Store, și va fi disponibilă în viitorul apropiat și pentru aparatele care folosesc sistemul iOS. Aplicația este deja compatibilă cu vehiculele Dacia echipate cu un sistem Media Nav dispunând de funcția Android Auto.

Provocarea Daciei

Reglementarea europeană și inflația „măresc prețul mașinilor, care devin aproape bunuri de lux. O parte din piață deja nu mai există, e vorba de clienții care nu-şi mai pot cumpăra o mașină nouă. În acest context, Dacia devine din ce în ce mai mult o alternativă rezonabilă”.

Xavier Martinet, directorul de vânzări și marketing al Dacia a făcut aceste afirmaţii la Chamonix (Franța), unde producătorul român de automobile al grupului Renault a fost main partner şi title partner al Dacia Utmb Mont-Blanc, cel mai prestigios eveniment de trail running din lume, relatează La Repubblica citat de Rador.

După criza pandemică, situația pieței s-a schimbat”, explică Martinet: „Există o parte din clienți care nu mai pot cumpăra o mașină nouă, deoarece inflația afectează prețul vehiculelor, dar și, în cazul unui împrumut, costul banilor. Unii optează pentru o mașină folosită, alții îşi cumpără o mașină mai mică. Vedem astăzi că în Europa piața este în creștere față de anul trecut, însă rămâne cu 20 la sută mai mică decât nivelul din 2019. Aşadar, o parte din piață nu mai există, clienții nu-şi mai pot cumpăra o maşină nouă. O situaţie care pentru Dacia reprezintă o oportunitate de a vinde mai multe maşini, pentru că avem un preţ mai corect”.

Există însă și un alt factor care afectează prețul „din ce în ce mai mare” al mașinilor noi: „Regulamentul european”, explică managerul Renault Group.

„S-ar putea ca pentru Dacia să fie o oportunitate, deoarece sunt din ce în ce mai mulți oameni care nu pot sau nu vor să cumpere o mașină din segmentul B cu 25 de mii de euro sau o mașină din segmentul C cu 30-35 de mii”.

Dacia, între timp, priveşte deja la provocările viitorului. „Dezbaterea – subliniază Martinet – nu este dacă suntem sau nu în favoarea mașinii electrice, ci dacă suntem pentru sau împotriva faptului că mașina electrică devine singura tehnologie acceptată până în 2035. Credem că există și alte tehnologii. Germania s-a deschis către e-combustibili, un subiect interesant care poate fi o cale de urmat pentru marca Dacia. O vom face cu Dakar, unde ne-am anunțat participarea cu un vehicul e-fuel.Vom vedea ce înseamnă asta: vor fi necesare atât oportunități tehnice, cât și economice, pentru că este nevoie de o soluție de masă care să aibă un preț rezonabil”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *