Cum scoate din teacă primarul Chițac sabia electorală a anului: Locuitorii din cartierul Henri Coandă vor fi MUTAȚI în zona industrială Palas

Cartierul Henri Coandă, înființat de Radu Mazăre, a fost încă din primele sale zile cea mai nemeritată și grotescă așezare umană din istoria democratică a Constanței. Supărat că niciodată nu câștiga în circumscripțiile din Tomis Nord, Radu Mazăre înființa un cartier social care să astupe gura locuitorilor zonei și să înfigă steagul electoral, condamnând astfel întreaga zonă la nedezvoltare și infracționalitate ridicată.

Am vorbit cu mai mulți agenți imobiliari care ne-au precizat faptul că prețurile apartamentelor au scăzut la jumătate odată cu înființarea acestui cartier care – ca un hazard nebun – umilește și pe marele inventator Henri Coandă, care nu are nimic de-a face cu o asemenea atrocitate urbanistică și socială.

Drept urmare, primarul Vergil Chițac își asumase încă din 2021 rezolvarea acestei mari nedreptăți asupra locuitorilor zonei, dacă este să dăm crezare și unor declarații publice voalate în acest sens. Astfel, după un studiu amănunțit al Primăriei Constanța s-a descoperit, printre altele, faptul că locuințele lui Radu Mazăre nu respectă Legea locuinței și nici OMS 119/2014, cu privire la nevoia de lumină naturală, pe care o construcție trebuie să o ofere în vederea satisfacerii standardelor minime de viață. Practic, aceste ghetouri cu ferestre minuscule comasează peste 300 de locuitori într-o scară, neavând uscătoare pentru rufe, boxe și alte spații de depozitare. Mai mult, ghetourile au structura confecționată din metal, iar pereții exteriori sunt executați dintr-un sandviș panel, a cărui durată de viață a expirat (10 ani – n.r.), iar pereții despărțitori din interior nu respectă exigențele anti-incendiu și exigențele la zgomot.

henri coanda 2

TOMIS NEWS a luat legătura cu mai mulți vecini ai acestui cartier social și care, sub protecția anonimatului, ne-au declarat că sunt exasperați de zgomotele, mirosurile și obiceiurile oamenilor de aici. Aspecte de altfel cunoscute de toți constănțenii, de mai mulți ani. Mariana G. de la parterul unui bloc vis-a-vis de acest cartier ne-a declarat că se i fură în mod frecvent rufele de pe sârme și odată i-a prins pe unii dintre făptași, iar aceștia au amenințat-o cu bătaia dacă iese din casă. Ștefan I., pensionar, ne-a spus că îi este frică să iasă din casă după lăsarea întunericului, întrucât în urmă cu câțiva ani a fost lovit pe la spate de doi indivizi, care i-au furat telefonul și portofelul, iar Secția 2 nici până astăzi nu a descoperit autorii. Ioana M. ne-a mărturisit faptul că, de ultimul Revelion, locuitorii din Henri Coandă, care vând ilegal în acea perioadă materiale pirotehnice, au aruncat petarde lângă fiica sa în vârstă de 5 ani, iar timp de două luni a refuzat să iasă din casă, având nevoie de serviciile unui psiholog, pe care – bineînțeles – nu i le-a decontat nimeni.

Poliția Locală și limitrofa Secție 2 sunt total depășite de situație, aspect de notorietate de altfel… Deși, echipele societății de salubrizare sunt la datorie, este inutil, a doua zi e mai rău ca ieri. După ce s-a făcut curățenie, străzile arată la fel.

gunoaie deseuri henri coanda

Având în vedere toate acestea, dar fără să omitem faptul că suntem în an pre-electoral iar în cifre primarul Chițac stă îngrozitor, Primăria a început elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în zona industrială, unde edilul intenționează să mute locuitorii din Henri Coandă. Concret, vorbim despre un teren în suprafață de aprox. 50.000 mp, situat pe Șos. Industrială a Constanței, după celebra societate Plastiprod:

puz palas

Terenul a aparținut unei foste unități militare, iar Primăria – pentru a nu-l pierde – este obligată să întocmească această documentație de urbanism, care va include – printre altele – dispensar, creșă, grădiniță, magazine alimentare, farmacie ș.a.m.d.

Este de menționat faptul că în Henri Coandă există și oameni nevoiași care, datorită unor contexte nefavorabile ale vieții, au ajuns în situația de a nu avea o locuință. Potrivit surselor TOMIS NEWS din cadrul Primăriei, se analizează crearea a mai multor apartamente decât sunt în prezent în Henri Coandă, în care să fie cazate în mod meritoriu și alți nenorociți ai sorții din oraș.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *