Coreea de Sud, interesată să facă investiții în România în energia nucleară. Popescu (Energie): „Sunt bineveniți!”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut luni o întrevedere de lucru cu președintele Adunării Naționale a Coreei de Sud, Kim Jin-pyo, acesta din urmă exprimând interesul țării sale de „a face investiții în România în domeniul energiei nucleare”.

Astăzi, împreună cu președintele Senatului, Alina Gorghiu, și colegii parlamentari Viorel Badea și Ben-Oni Ardelean am avut o întâlnire de lucru cu delegația sud – coreeană condusă de E.S. Kim Jin-pyo. Am discutat despre întărirea relațiilor bilaterale, comerciale și, inclusiv, cooperarea în domeniul energiei. Există multe puncte comune și interes din partea lor de a face investiții în România, în domeniul energiei nucleare și altele. Le-am transmis că sunt bineveniți și suntem interesați de colaborări fructuoase”, a precizat Virgil Popescu.

Și președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, și-a exprimat „interesul pentru revitalizarea și dinamizarea contactelor politice bilaterale la nivel înalt, actualizarea priorităților și a agendei comune în cadrul Parteneriatului strategic cu Republica Coreea, singurul parteneriat al României, de acest fel,  cu un stat din zona Asia-Pacific, până în prezent”.

gorghiu kim jin pyo

„Știm că statele noastre au abordări și interese similare, iar cooperarea comună este deosebit de semnificativă, în contextul geopolitic și economic actual. În cadrul întrevederii am exprimat dorința continuării și dezvoltării cooperării bilaterale în domeniile: economie, energie, infrastructură, industrie, tehnologii digitale, sănătate, cultură și educație. Am apreciat eforturile statului coreean din ultimii ani pentru asigurarea egalității de gen în politică și administrație publică. Totodată, am precizat faptul că participarea femeilor în politică, la nivel legislativ și executiv, contribuie semnificativ la consolidarea democrației. Sper ca autoritățile sud-coreene să continue eforturile în acest sens”, a subliniat Alina Gorghiu.

Aceasta a punctat „importanța diversificării cooperării economice și comerciale prin extinderea cooperării în domeniul securității și apărării naționale”. Discuțiile din cadrul întrevederii au relevat, totodată, „importanța cooperării comune consolidate în forurile multilaterale și promovarea regulilor care asigură stabilitatea ordinii internaționale”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.