Constanța se „dotează” cu încă 9 sisteme de alarmare: Vom avea, în total, 63 de sirene

Atenție, constanțeni! Primăria Municipiului Constanța va începe mâine montarea a 9 sirene electronice pentru alarmarea populației. Acestea vor fi amplasate în următoarele locații:

–        Sirena 1200W – Str. Unirii, nr. 32-34, Universitatea “Spiru Haret”;

–        Sirena 1200W – Str. Elena Cuza, nr. 12, pe complexul 2 Cocosi;

–        Sirena 1200W – Bdul. Tomis, nr. 235, bloc C, Cinema Dacia;

–        Sirena 1200W – Str. Aurel Vlaicu, nr. 41, bloc PC 1;

–        Sirena 1800W – Bdul. Mamaia, nr. 284, Liceul Energetic;

–        Sirena 1800W – Str. Aleea Murelor, nr. 14;

–        Sirena 1800W – Str. Verona, nr. 2, Bloc B;

–        Sirena 1800W – Hotel Riviera Mamaia;

–        Sirena 2400W – Hotel Meridian Mamaia.

Constanța s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, de aceea, pentru organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă în întreg municipiul a fost necesară suplimentarea numărului sirenelor din oraș. Așadar, în urma efectuării unui studiu de audibilitate, s-a decis ca celor 54 de sirene existente în Constanța să li se alăture, până pe 31 mai, încă 9.

„În cadrul activității de montare, se vor emite mai multe semnale acustice. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare. Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Constanța. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate”, au precizat reprezentanții municipalității.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *