Constanța, orașul unde prețurile la locuințe sunt cele mai EXAGERATE din țară! Chirii mai MARI decât la Timișoara sau Brașov

Anul 2022 a fost marcat de numeroase scumpiri, în diverse domenii, alimentele, carburanții sau locuințele fiind mai piperate decât în anii precedenți. Prețurile la locuințe de închiriat, respectiv de cumpărat, au explodat în ultima parte a anului, cele mai mari diferențe resimțindu-se în marile orașe din țară, centre universitare, unde au ajuns mulți studenți odată cu începerea facultăților.

Constanța este orașul din România unde prețurile la locuințe sunt cele mai exagerate din țară, în timp ce Clujul nu face un pas înapoi și se menține la un nivel uriaș în acest segment, ca de obicei.

În Cluj Napoca, chiria medie este de 350 de euro pe lună, în timp ce achiziția unui apartament ajunge și la 96.000 de euro, în medie, potrivit playtech.ro. Cele mai căutate cartiere clujene sunt Mărăști pentru închiriere și Mănăștur pentru cumpărare.

În Timișoara, media la chirii este de 245 de euro, în timp ce prețul mediu al unui apartament ajunge la aproximativ 71.950 de euro.

Brașovul are o chirie medie de 320 de euro și un preț mediu la apartamente de 74.276 de euro. Cel mai mare interes este pentru zonele Tractorul și Astra, în timp ce acesta scade pentru Centrul Istoric și Avantgarden.

În Iași, chiriașii scot din buzunar aproximativ 295 de euro pe lună, în timp ce achiziția unui apartament este în jurul a 63.000 de euro.

La Constanța, chiria medie este de 370 de euro, în timp ce prețul mediu pentru cumpărarea unei locuințe este de 73.000 de euro. Cele mai scumpe apartamente sunt în zona Faleza Nord, unde prețul ajunge la aproximativ 120.000 de euro.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *