Constanța, în continuă sărbătoare: „Regele” Hagi s-a încoronat! Farul este noua campioană a României la fotbal

Farul Constanţa a învins duminică seara pe FCSB cu 3-2, după un meci în care gazdele ai revenit de la 0-2, şi echipa lui Gheorghe Hagi este noua campioană a României, chiar de ziua orașului Constanța. Cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, Farul are 50 de puncte, în timp ce FCSB, locul doi, are 46.

FCSB a început tare la Ovidiu şi a condus cu 2-0 după golurile marcate de Şut, cu un şut superb de la distanţă, în minutul 9, şi de Compagno, din faţa porţii, în minutul 17. Gazdele au început să preseze, iar bucureştenii au avut o bară, prin Compagno, în minutul 40, însă insistenţa Farului a dat roade în minutul 42, când Mateus Santos a înscris cu o lovitură de cap, la o greşeală a portarului Târnovanu. În partea secundă Tudor Băluţă a egalat cu o lovitură de cap, în minutul 58, dintr- centrare a lui Casap. În continuare s-a jucat pe contre, iar gazdele au marcat golul victoriei în minutul 86, pin Louis Munteanu, aducând titlul în vitrina Farului.

FARUL: Aioani – Kiki (Sîrbu 67), Larie, Artean, Borza (V. Morar 77) – T. Băluţă, Nedelcu (K. Boli 66), Grameni (Casap 56) – Ad. Mazilu (Enes Sali 56), L. Munteanu, Mateus Barbosa. ANTRENOR: Gică Hagi

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm (I. Cristea 46), Radunovic – Ov. Popescu (Miculescu 80), Ad. Şut, Olaru – Oct. Popescu (Cordea 46), Compagno, Fl. Coman (Omrani 90). ANTRENOR: Elias Charalambous

Cartonaşe galbene: Nedelcu 61, Băluţă 88, Sîrbu 88 / Tamm 30

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Mihail Grigoriu, Mihai Marius Marica – Marian Barbu

Arbitri VAR: Ovidiu Haţegan – Marius Badea

farul2

Farul a devenit noua campioană a României. Petrecerea a început imediat pe teren, acolo unde fanii prezenți au năvălit pe teren pentru a se bucura alături de jucători. Petrecerea a continuat și în vestiarul campioanei. Gică Hagi a cântat, a dansat și a băut un pahar de șampanie alături de jucătorii săi. După ce totul s-a încheiat la stadion, toată lumea a mers să petreacă în Crazy Club din Mamaia. Pentru o perioadă, Hagi a fost DJ. Apoi a și cântat.

Suporterii constănțeni au petrecut și ei pe străzi până târziu în noapte.

suporteri farul

Cele mai bune echipe, în formă amândouă, au vrut fotbal amândouă. Până la urmă, am dovedit că merităm să fim campioni, am întors rezultatul. Știam că jucăm acasă bine și că publicul ne împinge. E o zi frumoasă, o punem în ramă, acolo. A fost o zi frumoasă pentru mine. Toate trofeele sunt mari. Oricând vin. E bucuria mai mare pentru că toată Constanța e fericită. Suntem toți fericiți, e super. Noi am crezut tot timpul, știam că trebuie să atacăm, le-am spus că trebuie să avem răbdare, să construim din spate, mijlocașii să facă mingea să alerge și atacanții să aibă calitate în execuție. Cred că am avut de toate în seara asta, chiar dacă am început meciul prost. Știam că ei au calitate. Eu zic că toți jucătorii sunt fenomenali. Fiecare a făcut ce trebuie. Avem cele mai multe victorii, cele mai puține înfrângeri, sunt mândri de ei, ei au făcut-o. Noi am planificat aceste lucruri, am zis din vară, știam că am o echipă talentată”, a declarat Gică Hagi.

Imediat după ce Radu Petrescu a fluierat final al partidei, iar Farul a devenit campioană, Gică Hagi a dispărut de pe teren. Hagi a fugit de îndată ce s-a terminat partida. Și a urcat în loja arenei din Ovidiu ca să-și îmbrățișeze soția.  Fiecare rege își are regina lui, așa că Gică Hagi a luat-o alături de el pe Marilena, la festivitatea de premiere.

Dedic titlul jucătorilor. Eu am muncit cu ei şi ei au muncit cu mine. Şi bineînţeles, soţia că mă suportă, şi copiii pe care îi am, amândoi. Ea m-a lăsat să cheltui toţi banii, e cu mine, e lângă mine. Când acasă lucrurile nu stau bine… m-a lăsat să cheltui bani, mulţi bani“, a declarat Gică Hagi la digisport.ro.

Kira și Ianis n-au fost la Constanța. Și dacă fiica lui Hagi a văzut partida la televizor, Ianis n-a putut să facă nici măcar asta, în Scoția. A fost o zi reușită însă pentru el, care a marcat primul gol de la revenirea după accidentare. Iar câteva ore mai târziu, tatăl său a devenit campionul României.

„E o seară extraordinară pentru familia noastră, pentru Constanța, pentru tot acest proiect început de tata acum 14 ani. Și uitați-vă că, în toți acești ani, a reușit să câștige trofee cu o echipă având o medie de vârstă de 23 de ani, cred.”, a spus și Ianis Hagi la Digi Sport.

Farul Constanța a devenit noua campioană a României, duminică seară, după un 3-2 cu FCSB la Ovidiu, iar Gică Hagi a fost în al nouălea cer. Imaginile de pe rețelele sociale îl arată pe „Rege” sărbătorind pe ritmuri orientale și felicitându-și fotbaliștii pentru performanța extraordinară. Petrecerea constănțenilor a început după ultimul fluier al partidei de la Ovidiu. Pe TikTok au apărut imagini cu Gheorghe Hagi spunându-le jucătorilor săi că îi iubește, că sunt buni, dar și că soția sa este prima care îi suportă temperamentul efervescent și pasiunea pentru fotbal.

Campionii României suntem noi!”, a fost una dintre scandările care au răsunat în vestiarul Farului. Au fost imortalizate și secvențe de la petrecerea din club, acolo de unde Gică Hagi a fost DJ pentru fotbaliștii săi și pentru cei care au venit să sărbătorească alături de echipă. „Regele” a fost filmat în timp ce dansa pe ritmuri orientale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *