Ciolacu vrea întâi sindicate mulțumite, apoi discuții pentru Guvern nou. Ciucă și Kelemen Hunor sunt de acord: „Să evităm târguiala. Românii au alte priorități”

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă spune că Partidul Național Liberal a susținut încă de la început că principala preocupare a coaliției trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor:

De altfel, PNL a semnalat foarte clar că există riscul îndepărtării agendei politice de cea a cetățenilor, în contextul temei privind rotativa la guvernare. Acesta a fost și motivul pentru care PNL a cerut respectarea Protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu ne îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor. Soluția pentru revendicările sindicatelor din educație este în legea salarizării unitare. În consecință, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență, ca și problema pensiilor speciale. În același timp, tranziția la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menține stabilitatea și echilibrul guvernării. Doar cu seriozitate si responsabilitate putem depăși acest moment și asigura o guvernare funcțională pe mai departe”, a transmis Nicolae Ciucă.

Orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor și a reformei pensiilor speciale, spune președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor”, a scris, sâmbătă, Ciolacu pe Facebook.

Din acest motiv, crede președintele PSD, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale: „Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată. Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a reacționat, după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu a cerut amânarea negocierilor pentru rotativă că urmare a solicitărilor sindicale din ultima perioadă.

„Sunt de acord cu această propunere! Guvernarea este pentru oameni, prioritățile societății trebuie să fie și prioritățile coaliției de guvernare”, a spus Kelemen Hunor pentru stiripesurse.ro.

Sindicatele, convocate la Guvern pentru negocieri

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și premierul Nicolae Ciucă au convenit că se vor întâlni, duminică, la Guvern, de la ora 12:00, cu sindicaliștii din Educație în încercarea de a detensiona situația și a preveni greva gwenerală din învățământ. Orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor și a reformei pensiilor speciale, spune președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *