Ciolacu spune că Ciucă NU va mai fi în Guvern după rotativa. „Vrea să meargă la șefia Senatului”

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit cu președintele PSD Marcel Ciolacu despre funcția pe care o vrea post-rotativă, transmite liderul PSD. „Dorește să meargă la șefia Senatului”, a dezvăluit Marcel Ciolacu, la postul Digi24.

În acest moment avem un protocol pe care-l respectăm. Aceste discuții vor avea loc în coaliție. Suntem oameni de onoare. Vom merge mai departe cum este mai eficient. Nu este un Guvern al coaliției, ci al României. Orice ministru devine un ministru al Guvernului României. Din câte cunosc eu domnia sa dorește să meargă la șefia Senatului. Nu cred că-și dorește să se reîntoarcă la ministerul Apărării. S-ar crea un disconfort: eu sunt președinte la PSD, el la PNL”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu propune înființarea unui minister special, care să se ocupe strict de afacerile europene. De asemenea, Ciolacu propune în paralel reducerea numărului de ministere. Propunerea președintelui PSD vine în contextul în care România a ratat intrarea în Schengen.

Provocările și dinamica nu e una normală în aceste momente”, a spus Ciolacu, la postul Digi24. Propunerea lui Ciolacu vine în urma unei discuții cu Vasile Pușcaș, fost negociator pentru aderarea României la UE, care i-a atras atenția acestuia că în toate țările europene există un asemenea minister. Marcel Ciolacu nu a detaliat ce ministere ar trebui să dispară și nu a propus nume pentru propunerea sa.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, o spune clar și răspicat: nu exclude varianta în care ar candida la alegerile prezidențiale, totul în tandem cu o ofertă pentru cei de la PNL să preia funcția de premier. „E un scenariu nu exclus, dar nu unul simplu”, a spus Ciolacu, la Digi24.

Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii. Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Văd această colaborare şi din anul 2024. Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă se gândeşte la o alianţă electorală cu PNL pentru alegerile din 2024.

„E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a explicat liderul PSD, relatează News.ro.

Întrebat dacă există semnale în PNL că ar fi interesat de această variantă, Ciolacu a răspuns: „Am avut anumite discuţii cu primul-ministru. Ele nu au fost transferate în acest moment în josul partidului”.

Ciolacu a mai fost întrebat ce părere are despre Nicolae Ciucă.

„Este un om de onoare, e un patriot, e un român şi avem foarte multe principii şi lucruri comune. Şi pentru mine şi pentru Nicolae Ciucă prioritară în acest moment este România”.

Liderul PSD a mai fost întrebat şi ce crede despre scenariul în care ar candida în tandem cu Nicolae Ciucă, el pentru preşedinţie, iar preşedintele PNL pentru funcţia de premier.

Nu e un scenariu exclus, dar nu este unul simplu. Sunt cele două mari partide: Partidul Social Democrat, cel mai mare partid din România foarte puţin probabil să accepte să nu aibe candidat. În schimb, eu, ca şi preşedinte al PSD-ului, am schimbat regulile de desemnare a candidatului. Şi cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o colegilor mei, pe care colegii mei au acceptat-o. Restul nu am avut discuţii”, a mai afirmat Ciolacu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *