Ciolacu anunță MODIFICĂRI RADICALE la OUG pe energie. „Avem energie! Sunt MINCIUNI!”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, dă asigurări că România are rezerve de energie pentru iarna care vine. Precizările acestuia vin în contextul în care Gazprom a sistat livrarea de gaz către Europa, iar țările din UE își pregătesc rezervele pentru sezonul rece.

„Aceste minciuni că românii rămân fără energie… nu rămân! Avem energie”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

De exemplu Germania: Berlinul a anunțat recent că va prelungi durata de funcționare a două dintre cele trei instalații nucleare rămase până la jumătatea lunii aprilie a anului viitor, pentru a oferi o „rezervă de urgență” în această iarnă, pe fondul crizei energetice actuale, a anunțat luni guvernul federal. Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță că OUG pe energie va suferi modificări substanțiale. Ciolacu spune că unele instituții care au nevoie de sprijin au fost uitate de pe listă și că o corectură se impune urgent, în condițiile în care dacă guvernul nu intervine prețul anumitor servicii va exploda.

Sunt mai multe, am avut o discuție, când vine Ordonanța la Parlament, o să facem anumite amendamente. Vă dau un exemplu, instituțiile de cult nu au fost cuprinse. Serviciile publice nu au fost cuprinse, a fost o scăpare majoră, serviciile de furnizare a apei vor fi afectate. Cea mai mare creștere va fi la Suceava, indiferent cât de mare va fi impactul la buget, nu putem să lăsăm să explodeze prețurile la serviciile publice. Avem Metrorex, troleibuze, tramvaie în orașe mari. Sunt câteva scăpări, o să le pune pe hârtie și o să le votăm în Parlament. Trebuie să aducem modificări, ne furăm singuri căciula pentru că oricum dăm subvenții unor companii cum e Metrorex. E o ordonanță de urgență creionată în Guvern. Ministrul Energiei face aceste politici. Rămân la părerea  mea, prețurile în energie trebuiau plafonate pentru doi ani de zile când se vor uniformiza”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, cu privire la demiterea conducerii ANRE solicitată de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, că nu au existat discuții în coaliție. Mai mult, Ciolacu l-a invitat pe Rareș Bogdan să vină cu o propunere pentru șefia ANRE, precizând că echipa își va termina mandatul în octombrie.

„În octombrie echipa de conducere a ANRE își termină mandatul. Suntem oameni totuși responsabili și serioși sau vorbim ca să vorbim? Eu sper…Îl invit pe dl Rareș Bogdan să vină cu o propunere de un specialist în energie pentru funcția de președinte al ANRE și dacă CV o să mă impresioneze pe mine și pe colegii mei, noi îl vom susține în Parlamentul României. N-am nicio reținere să găsim un specialist. Dacă dânsul și-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru șefia ANRE”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl taxează pe Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, pentru declarațiile în care a spus că este „mult balet și ipocrizie” în tentativa de a elimina pensiile speciale. Ciolacu a explicat, ironic, faptul că există bani la Ministerul de Finanțe pentru că Rareș Bogdan a rezolvat problema pensiilor speciale, așa cum a promis în campania electorală.

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunț. Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieșire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuție internă și auluat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Este foarte important ca puterea de cumpărare a românilor să aibă o creștere, fiindcă fără un echilibru între investiții și consum nu putem depăși…”, spune Marcel Ciolacu.

El arată că „aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, pentru să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat și cu specialiștii partidului și cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”.

„Important e că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri pensionari și cred că trebuie să avem discuții cu mediul de afaceri și să mărim salariul minim la 3000 de lei. (…) Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. (…) Să nu legăm veniturile românilor de rotațiile politice. Important e să avem o coerență în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculații. Cred că avem și un buffer la Ministerul de Finanțe, consistent, că Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”, încheie Ciolacu.

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la Buzău, că România are şansa de a trece mult mai uşor peste crizele economice, având în vedere investiţiile care se realizează în prezent. Liderul PSD a amintit de proiectele de infrastructură şi a subliniat că în mandatul actualului ministru al Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, s-a atins un record absolut al contractelor semnate, în valoare de 4,7 miliarde euro. Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor a fost prezent marţi, la Buzău, la semnarea contractului pentru execuţia centurii oraşului.

„Este un lucru extraordinar! Ca o ţară să intre în recesiune sunt doi indicatori importanţi: inflaţia şi şomajul. În acest moment există inflaţie în România, există inflaţie în toată Europa, dar în România nu există şomaj. Cu astfel de lucrări pornite, mai ales în zona de execuţie, şi pe termene scurte – pentru că cei mai grei ani vor fi următorii doi ani pentru întreaga Europă – România are şansa de a trece mult mai uşor peste aceste crize”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, salută anunțul prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan în privința pensiilor.

„Mă bucură anunțul lui Rareș Bogdan în privința pensiilor. Înseamnă că au căzut la un acord (n.r.: în PNL). A fost și abordarea în privința zonelor vulnerabile. Sunt unele propuneri pe care o să le discutăm cu premierul. Venim cu mai multe soluții astfel încât toți românii să depășească această criză”, a spus Marcel Ciolacu.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, sâmbătă, la Realitatea PLUS, că dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% – așa cum prevede legea – atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu „trebuie să plece acasă”.

Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia (pensiile speciale – n.r.). Dacă nu, va fi un balet, un balet specific Parlamentului României în care nu se va întâmpla nimic. Vreau să cred că declaraţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului liderii PSD-PNL vor fi puse în practică şi nu e doar retorică electorală. În momentul în care în campania electorală am susţinut alături de colegii mei şi de deputaţii din USR şi PLUS şi senatorii din USR, tăierea pensiilor speciale, am reuşit să tăiem în Parlament. Inclusiv domnul Coarnă a votat, era membru în Parlament. După care Avocatul Poporului şi cei din CCR au reuşit să anuleze tăierea pensiilor speciale. A venit momentul în care s-au impozitat pensiile speciale cu până la 85 la sută. Din nou Avocatul Poporului şi CCR au reuşit să anuleze acest demers. Deci simplu, dacă se doreşte, ele se vor tăia. Dacă nu se doreşte, ele nu se vor tăia şi atunci la vot românii pot să sancţioneze deputaţii şi senatorii”, a declarat Rareş Bogdan.

Bogdan a adăugat că este mult dublu limbaj şi ipocrizie în politica din România.

„Cred că e foarte mult dublu limbaj şi foarte multă ipocrizie în politica românească, indiferent de politica românească. Pentru că oamenii care vin din afara politicii, sunt cel puţin trei oameni care au venit din afară, vin cu bună credinţă să rezolve problemele ţării. Problema e că politicienii vechi, crocodilii politicii româneşti, reuşesc să vină cu tot felul de tertipuri şi să facă balet. Se folosesc de oameni ca mine, de alţi oameni, după care să facă ceea ce ştiu ei mai bine, să ţină România în întuneric, simplu”, a declarat Rareş Bogdan.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *