Ciolacu a clarificat, la Constanța, situația lui Stroe: Rămâne președinte al PSD! „În ceea ce privește candidatul unic și candidatul PSD, va fi și candidatul PSD și candidat unic” – VIDEO

ARVE Error: Invalid URL https://www.facebook.com/guv.ro/videos/720504620183518 in url

Premierul Marcel Ciolacu este astăzi în vizită în județul Constanța, respectiv astăzi la Șantierul Naval, iar mâine se va deplasa la Tulcea. În ciuda discursului privind investițiile și… geopolitica, Ciolacu a fost abordat și cu privire la politica locală, unde avem o serie de chestiuni neclarificate sau marcate de multă zvonistică. Odată cu această vizită, Marcel Ciolacu a tranșat lucrurile: Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, rămâne pe funcție:

„Cu certitudine, nu (vor fi alegeri județene – n.r.)!”, a spus Marcel Ciolacu: „Împreună cu colegii mei, la începutul meu de mandat de președinte PSD, am făcut un T0. Cu alte cuvinte, am considerat și eu că sunt de vină, cu toate că unii au o vină mai mare, eu consider că o am mai mică. Am fost una dintre vocile care am spus că nu suntem în direcția corectă. Am făcut un T0, primele alegeri care o să conteze sunt cele de acum, cu adevărat e valabil și pentru mine. Pe de altă parte, mi se pare că sunt singurul lider dintre cei care rup televizoarele și presa care mi-am asumat că dacă nu câștig – plec. N-am văzut pe ceilalți să vină să spună… decât se comentează ce spun eu”, a concluzionat Ciolacu.

În privința comasării alegerilor, coaliția – prin vocea președintelui PSD, este într-un soi de impas, deși toată lumea se aștepta la un răspuns clar în această săptămână, potrivit lui Ciolacu decizia finală a rămas pentru săptămâna viitoare:

„Urmează ca luni să avem o nouă întâlnire. Momentan nu avem o decizie! Există acest scenariu în continuare, am spus și săptămâna trecută, spun și acum: ca prim-ministru și președinte de partid mă interesează să venim ca o coaliție în fața românilor și să punem un calendar pentru toate alegerile. Ca să nu mai fie discuții interminabile, deci ăsta e calendarul, toată lumea se pregătește de alegeri, democratic și am dat drumul! (…) Am putea ca mandatul președintelui la patru ani, ca la primary. (…) Politica înseamnă dialog, negociere, cea mai simplă formă de guvernare este dictatura. Eu vreau să trăiesc într-o țară democratică, ar fi incorect față de partenerii din coaliție ca eu să dau detalii din mijlocul unor negocieri, ar însemna să le ducem prin intermediul presei și că nu suntem niște parteneri corecți”, a spus Ciolacu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *