CFR Călători: În zilele cu temperaturi caniculare la nivelul şinei se poate ajunge la peste 50 – 80 de grade C la soare

CFR Călători informează că din cauza valului de căldură pot apărea întârzieri în circulaţia trenurilor de călători şi că, în unele cazuri, instalaţiile de climatizare ar putea să nu mai asigure în parametrii optimi răcirea, recomandări călătorilor să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă la ei medicaţia necesară afecţiunilor pe care le au, în caz de nevoie şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei.

Clima se schimbă, iar temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectat materialul rulant din România. Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât şi ţările care trec prin aceleaşi schimbări climatice”, subliniază CFR Călători:

CFR Călători informează că în perioada cu fenomene meteo extreme – val de căldură, caniculă şi disconfort termic ridicat, – pot apărea întârzieri în circulaţia trenurilor de călători generate de acestea. Temperaturile ridicate, instabilitatea atmosferică, incendiile de vegetaţie şi furtunile nu afectează doar România, ci întreaga Europă şi implicit transportul feroviar din acestea.+. Clima se schimbă, iar temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectat materialul rulant din România. Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât şi ţările care trec prin aceleaşi schimbări climatice. Trebuie avut în vedere că ţările care au, tradiţional, o climă mult mai caldă au proiectat materialul rulant pentru a rezista la temperaturi mult mai ridicate”, precizează compania într-un comunicat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *