Ceremonie la ISU Constanța: Avansări în grad pentru 3 ofițeri și peste 150 de subofițeri

avansari isu constanta 6

Astăzi, la sediul  Detașamentului  de  Pompieri Palas din municipiul Constanța, trei ofițeri, un maistru militar și 155 subofițeri aflați în activitate care au îndeplinit stagiul minim în grad, dar și celelalte condiții, au fost înaintați  în  gradul  următor, la termen, prin Ordin al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța.

avansari isu constanta 5

„Festivitatea a debutat cu intonarea imnului național. Înaintarea în  gradul următor este un moment emoționant și important pentru cariera fiecărui militar. Le dorim să poarte cu mândrie noile grade, care reprezintă încununarea muncii lor de până acum”, au precizat reprezentanții ISU.

avansari isu constanta 1
avansari isu constanta 3
avansari isu constanta 2
avansari isu constanta 4

La bilanțul lunii iulie

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, în perioada 28 iunie-28 iulie 2024, personalul din cadrul structurii de control a executat 178 controale din domeniul de activitate – turism, alimentație publică și altele, în urma cărora au fost constatate 1008 deficiențe și au fost aplicate 215 amenzi în cuantum de 1.491.000 lei. În perioada 28 iunie-28 iulie, pompierii militari au executat 329 misiuni de localizare și stingere a incendiilor, dintre care 245 au fost de vegetație uscată, precum și alte 658 de intervenții în alte situații de urgență (transport persoane, deblocare uși, măsuri PSI, căutare –salvare persoane, etc). În punctele temporare de stingere colegii au desfășurat 206 misiuni, dintre care 137 au fost pentru stingerea incendiilor.

În perioada menționată, pompierii constănțeni au desfășurat 2313 de misiuni pentru acordarea primului ajutor medical și a asistenței medicale de urgență, dintre care 355 de persoane asistate au fost copii. Iar din acestea, un număr de 594 cazuri au fost executate de către ambulanțele venite în sprijin pe perioada sezonului.

În punctele de prim ajutor înființate pe litoral , echipajele corturilor de prim ajutor au asistat medical 272 persoane, dintre care 67 au fost copii. Dintre acestea, 35 de persoane au transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite. În perioada menționată anterior, șenilatele au executat 50 de misiuni. De asemenea, de la începutul sezonului estival până în prezent, 39 persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 12 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie(mare-35 salvate și 7 decedate, lac 3 salvate și 4 decedate, canale 1 salvată și 1 decedată).

Vă reamintim faptul că pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 450 de pompieri din 22 de județe ale țării și municipiul București suplimentează efectivele de salvatori pregătiți să deruleze acțiuni pe litoralul românesc. Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate 24 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:

✅ 10 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche;_ acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere;_

✅8 puncte de prim ajutor, în locațiile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche și PTF Vama Veche; acestea sunt dotate cu containere, ambulanțe și șenilate;

✅6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *