Cel mai prestigios tren românesc de pe Coridorul Rin-Dunăre a deraiat: „Trei ani cu Grindeanu: lipsă cronică de întreținere a căii ferate!”

Un tren a deraiat între Apața și Racoș, pe Coridorul Rin-Dunăre. Traficul poate fi reluat doar de luni, iar asociația Pro Infrastructură trag atenția că sistemul feroviar românesc este puternic neglijat. Activiștii din asociație îl avertizează în acest sens pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cel mai prestigios tren romanesc, internaționalul de Viena, a deraiat azi pe cea mai importantă cale ferată a țării, Coridorul Rin-Dunăre, între Apața și Racoș.

„Linia, aflată într-o stare jalnică, pe care se circulă cu 30 km/h, a fost distrusă de vagonul deraiat, iar traficul va putea fi reluat abia luni. Câțiva kilometri mai încolo Uniunea Europeană pompează miliarde de euro în modernizare. Dar traseul pe la Rupea va rămâne mulți ani principalul coridor de transport până la finalizarea tunelurilor „europene”, adică încă vreo… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *