CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a unei societăți de asigurări

CEC Bank, instituție controlată de Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, se pregătește să intre pe piața asigurărilor generale, se arată într-un răspuns primit de Bugetul.ro de la Ministerul Finanțelor Publice. MFP a precizat că a acordat mandat CEC BANK, pentru a înființa o companie în sectorul asigurărilor generale – sector care cuprinde și piața asigurărilor auto.

CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare:

Ministerul Finanțelor, în calitatea sa de acționar (în numele statului) al CEC Bank SA a acordat mandat Băncii în vederea realizării demersurilor necesare pentru înfiinţarea de către CEC Bank SA a unei societăţi în sectorul asigurărilor generale, cu respectarea prevederilor legale. Mandatul acordat a avut în vedere interesul CEC Bank SA de a a-și extinde activitatea pe piața asigurărilor, ținând cont de oportunitatea unei astfel de inițiative, menite să diversifice baza de venituri prin extinderea activității CEC Bank pe segmente financiare adiacente, pe modelul practicat de alți competitori din sistem, în vederea diversificării portofoliului de produse și servicii ce pot fi oferite clienților prin dezvoltarea de noi activități în domeniul asigurărilor. În acest stadiu, CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Ministerul Finanțelor Publice.

ASF, în decembrie 2021, pentru Bugetul.ro: „Autoritatea de Supraveghere Financiară salută orice inițiativă care vizează creșterea concurenței pe piața asigurărilor”

În decembrie 2021, când s-a vorbit în premieră despre intrarea CEC Bank pe piața asigurărilor, ASF saluta inițiativa băncii de stat de a intra în sectorul asigurărilor generale, inclusiv al celor auto.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară salută orice inițiativă care vizează creșterea concurenței pe piața asigurărilor. Acest sector de activitate are nevoie de jucători puternici care să contribuie la dezvoltarea și la maturizarea pieței în beneficiul consumatorilor”, a transmis Serviciul de Comunicare al ASF.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *