Căpșunile, printre cele mai periculoase fructe din magazine: Sunt stropite din belșug cu pesticide

De câte ori ați mers în supermarketuri ați văzut fructe ca scoase din cutia cu bomboane, frumos aranjate în raioane. Dar ceea ce are aspect frumos, nu înseamnă că e și sănătos. Pentru a se păstra aspectuoase, multe dintre fructe sunt stropite cu pesticide.

Grupul de lucru pentru mediu EWG SUA a făcut publică lista celor mai periculoase alimente neorganice care conțin cea mai mare cantitate de pesticide, acestea fiind dăunătoare pentru organismul nostru atunci când sunt consumate. EWG publică în fiecare an lista cu cele 12 plante contaminate, iar primul fruct din clasament este unul foarte îndrăgit de români și anume căpșunile. Conform topului realizat de EWG, merele ocupă locul cinci în topul alimentelor toxice și pline de pesticide, înaintea lor fiind nectarinele. Pe locul șapte se regăsesc cireșele, fiind urmate de piersici și pere.

Deși este dificil să ne dăm seama care sunt fructele stropite cu pesticide, specialiștii recomandă spălarea oricărui fruct și a oricărei legume înainte de a fi consumată. Chiar dacă pesticidele nu sunt eliminate complet, riscul de a ne confrunta cu simptome neplăcute scade semnificativ, scrie ziare.com.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *