Campionatul European de Șah pentru juniori, în desfășurare la Constanța

Peste 900 de copii din 46 de federații europene au ajuns la Constanța și participă începând de astăzi până pe 15 septembrie la Campionatul European de Șah pentru juniori. Aceasta este una dintre cele mai mari competiții sportive găzduite de țara noastră în acest an. Concursul se va desfășura pe grupele de vârsta 8-10-12- 14-16 și 18 ani, separat fete și băieți. Proiectul este finanțat de Primăria Constanța.

campionat sah 3

Pe parcursul a 9 runde se vor întrece numeroși juniori de mare perspectivă de pe continent. Dintre aceștia, 13 tineri șahiști dețin titlul de Maestru Internațional, 59 au titlul de Maestru FIDE, iar 20 de jucătoare au titlul de Maestră FIDE. În fiecare zi, prin intermediul seturilor de joc electronice, se vor transmite live 100 de partide pe principalele portaluri internaționale de șah, așadar iubitorii „sportului minții” de pe tot globul vor putea urmări în direct partidele tinerilor șahiști.

Rundele se desfășoară zilnic, cu excepția zilei libere de duminică, 10 septembrie, în cadrul sălii de festivități Dorna situată în bd. Mamaia, din stațiunea Mamaia.

campionat sah 2
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *