Camera Deputaților: Bujorul a fost declarat Floare Națională a României

În Japonia, cireșul este floarea națională. Olanda are ca floare națională laleaua, Franța – crinul alb, iar Spania – garoafa roșie. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care bujorul este declarat Floare Naţională a României.

Asociat în tradiția și cultura românească cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele, bujorul româneasc a fost ales ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război și veteranii teatrelor de operații. Prin purtarea bujorului la rever, românii demonstrează recunoștința pentru faptele de arme ale militarilor români din toate timpurile”, se arată în expunerea de motive.

Legea adoptată de Parlament prevede că „se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României”.

Se va organiza anual, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, autoritățile locale pot sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc, iar Consiliile Judeţene pot înfiinţa şi întreţine mini-grădini botanice în care florile de bujor să ocupe spaţii distincte şi pot sprijini amenajarea unor alei de bujor ca floare peisagistică urbană.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *