Câciu (Finanțe): „90% dintre antreprenorii din România sunt BABUINI-antreprenori. Noi avem doar 10% antreprenori” (UPDATE)

UPDATE

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), și-a cerut miercuri scuze pentru faptul că, înainte să ajungă ministru, a declarat că în România sunt „10% antreprenori și 90% babuini-antreprenori”.

Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe rețelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context și folosit azi ca și cum aceasta ar fi poziția mea ca demnitar public. Adevărul este simplu: ca ministru de finanțe, îi susțin pe toți antreprenorii care își achită corect taxele sî își plătesc cinstit angajații. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele românești, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toți ceilalți, care aleg soluția evaziunii fiscale, am toleranță zero”, a scris Câciu pe pagina sa de Facebook.

Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău. Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut și sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declarație contondentă, indiferent cât de veche ar fi”, a adăugat acesta.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a susținut într-un comentariu pe Facebook că 90% dintre antreprenorii din România sunt „babuini-antreprenori”, arată o postare distribuită de economistul Bogdan Glăvan. Răspunzând la un comentariu în care un utilizator a scris că „100% din ce câștigă bugetarii se plătește din ce produc privații”, Adrian Câciu a spus: „Nu din ce produc. Din taxele asupra a ceea ce produc. Taxe care se regăsesc în prețuri și se recuperează prin prețuri. Prețuri care sunt plătite și de privați și de bugetari. Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiți angajații în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori si restul babuini-antreonori (sic!)”.

294675443 10221455609721295 740433838745964236 n
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.