Ca la noi: Președintele CAR-ului pensionarilor constănțeni are… 95 de ani și este… surdo-mut! AUR a interpelat ASF: „S-au dat credite neverificate” – VIDEO

Parlamentarii constănțeni ai AUR, senatorul Sorin Mateescu și deputatul Dumitru Viorel Focșa, au organizat vineri o conferință de presă. Spre finalul acesteia, senatorul Mateescu a dezvăluit faptul că a adresat o interpelare către Autoritatea de Supraveghere Financiară cu privire la situația CAR-urilor pentru pensionari, situația de la Constanța fiind… stupefiantă: președintele are… 95 de ani:

https://www.youtube.com/watch?v=lxVstp2qOU4

Președintele CAR-ului pensionarilor constănțeni este criticat de mai mult timp. În primăvara anului trecut a avut loc un protest la sediu. Ulterior, în vară, a avut loc o ședință în cadrul căreia spiritele s-au încins din nou și s-au adus mai multe acuzații. La un moment dat, cineva i-a cerut președintelui să răspundă. I s-a spus că nu poate răspunde, pentru că acesta este… surdo-mut. La momentul respectiv se ajunsese în situația în care existau două conduceri și, astfel, situația intrase și în atenția Serviciul de criminalitate financiară din cadrul IPJ Constanța. Totul plecase de la faptul că inspectorii ANPC au depistat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Municipiul Constanța mai multe nereguli, printre care nefurnizarea în cadrul contractelor de împrumut a unor informații precontractuale, nefurnizarea unui exemplar original al contractului de împrumut la momentul semnării contractului, perceperea în cadrul contractelor de împrumut a unui cost intitulat „tipizate” sau nerespectarea legii în ceea ce privește modalitatea de calcul a ratei lunare.

Interpelarea senatorului Mateescu:

Obiectul întrebării: situația persoanelor afectate de scandalurile CAR-urilor pentru pensionari

Domnule Președinte, în ultimele luni au explodat la nivel național mai multe scandaluri legate de Casele de Ajutor Reciproc (CAR-uri) care au acordat credite neverificate diverselor persoane care s-au folosit de datele personale ale diverșilor pensionari și funcționari publici ce au girat pentru respectivele persoane.

În cazul CAR-urilor pentru angajații din sistemul public cunoaștem că există o anchetă penală în desfășurare, dar în cazul CAR-urilor pentru pensionari deocamdată au fost sesizate cazuri în județele Ialomița, Iași, Galați și Constanța, unde au fost depuse sesizări de la mii de pensionari privind situația fondurilor la aceste instituții financiare nebancare (IFN-uri), iar diverse persoane sau chiar angajați ai CAR-urilor au depus solicitări false de împrumuturi în numele pensionarilor din Constanța, Mangalia, Țăndărei și alte localițăți din județele de mai sus.

În acest sens, vă rog să precizați poziția dumneavoastră legată de situațiile de mai sus și care este stadiul unei anchete sau al al unui raport din partea ASF cu privire la scandalurile CAR-urilor pentru pensionari.”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *