Burduja (Digitalizare): „Din iulie, vor putea fi cercetați disciplinar funcționarii care solicită copii după acte emise de instituții de stat. NU au voie să solicite dosar cu șină!”

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, susține că începând din luna iulie vor putea fi cercetați disciplinar funcționarii care le solicită cetățenilor copii ale actelor emise de instituții de stat sau dosar cu șină, transmite Agerpres.

„Legea pe care am iniţiat-o în calitatea mea de deputat şi care a ajuns la maturitate, a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis, impune câteva interdicţii asupra administraţiilor publice, centrale şi locale, şi asupra instituţiilor de drept public – universităţi, companii de utilităţi. Despre ce interdicţii este vorba? Nu au voie să solicite copii după acte emise de instituţii ale statului român, nu au voie să găzduiască xerox-uri în incintele instituţiilor, (…), nu au voie să mai solicite dosar cu şină şi produse de papetărie. O să spuneţi că e o chestiune minoră, dar simbolic…”, a declarat Sebastian Burduja, vineri, într-o conferinţă de presă.

Termenul de implementare, a menționat ministrul, este de șase luni.

„Deci, din iulie, practic, cetăţenii care sunt puşi în faţa unei asemenea solicitări din partea funcţionarilor pot să invoce prevederile legii, iar respectivii funcţionari se fac vinovaţi de încălcarea legii. Deci, pot fi cercetaţi disciplinar şi, în funcţie de gravitatea faptelor, dacă o fac cu intenţie sau fără, se poate merge mai departe”, a adăugat Sebastian Burduja.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *