Bulgaria anunță că lucrează cu România și Grecia pentru o autostradă și o linie feroviară de mare viteză

Ministrul bulgar al finanțelor, Asen Vasilev, susține că autoritățile de la Sofia lucrează intens cu România și Grecia pentru a construi coridorul Nord-Sud, începând cu o autostradă și cu o linie feroviară de mare viteză care va lega Alexandroupolis de la Marea Egee cu Ruse și Silistra de la Dunăre, transmite Ypodomes.com. Bulgaria cooperează extrem de bine cu Banca Europeană de Investiții și are diverse proiecte, inclusiv în infrastructură, a spus Asen Vasilev, vineri, într-o conferință de presă.

„Bulgaria are un program foarte serios de îmbunătățire a infrastructurii”, susține ministrul finanțelor.

Asen Vasilev susține că se lucrează la un acord interguvernamental și se pun la punct detaliile pentru înființarea unui consorțiu care să gestioneze acest proiect important astfel încât să nu fie afectat de eventuale turbulențe politice. Instituțiile bulgare vor colabora cu Banca Europeană de Investiții ca partener de finanțare, a precizat ministrul finanțelor.

„După alegerea Nadiei Calvino la președinția BEI la sfârșitul anului 2023, instituția financiară va deveni mult mai activă și rapidă în acordarea de împrumuturi și va intra în unele sectoare nu chiar tradiționale, precum industria de apărare și mai ales a mărfurilor cu uz dual”, a adăugat ministrul Asen Vasilev.

Ministrul Transporturilor vorbise la rândul său despre autostrada „strategică” spre Bulgaria și Grecia, potrivit Rador.

Mi-aș dori ca prima secțiune, cei 30 de kilometri până aproape de Mangalia, să decurgă foarte repede, să avem iarăși constructori foarte buni. Nu este o problemă să continuăm și de la Mangalia până în vamă, ba chiar suntem obligați în faza a doua să facem și acest lucru. Pentru ca va trebui să legăm și bulgarii trebuie să vină cu autostrada care să lege România într-un final de Grecia, portul Alexandroupolis. E o lucrare strategică atât pentru noi, cât și pentru partenerii nu doar din Uniunea Europeană, ci și din NATO”, afirma ministrul Sorin Grindeanu pe 12 februarie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *